NOVA

17-04-2007

Aftermath schietpartij Virginia
De politie tast nog in het duister over de motieven van de man die gisteren 32 mensen doodschoot op een universiteit in Virginia. Inmiddels begint kritiek los te komen op de politie en het bestuur van de universiteit. Er zat een gat van ruim twee uur tussen de eerste melding van een schietincident en het bloedbad in de leslokalen. In NOVA het laatste nieuws over de schietpartij.

Sterre mag niet naar reguliere school
Sterre Ploeger was ooit een schoolvoorbeeld van het 'het rugzakjesbeleid', waarmee de politiek gehandicapte kinderen stimuleert naar een reguliere school te gaan. Maar veel scholen liggen dwars. Inmiddels wil geen enkele middelbare school Sterre aannemen. Haar moe-geprocedeerde ouders hebben nu een ingrijpende keuze gemaakt: ze zijn verhuisd naar Londen, waar Sterre wel op een reguliere school wordt geaccepteerd.

Den Haag Vandaag: PvdA na vijftig dagen
De eerste vijftig dagen van het nieuwe kabinet zitten erop. Tijd om de kersverse ministers aan de tand te voelen. In Leiden is vanavond een PvdA-bijeenkomst waar de ministers Ronald Plasterk (Onderwijs), Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en Jacqueline Cramer (VROM) vertellen over hun ervaringen.

20 en 21 april: NOVA vanuit Kandahar
Vrijdag 20 april en zaterdag 21 april maakt NOVA vanaf de ISAF-basis in Kandahar twee uitzendingen op lokatie.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht


----------