Ingezonden persbericht


Flexibele Bang & Olufsen-flatscreen voor 24 uur per dag kijk- en luistergenot

17 april 2007

Bang & Olufsen introduceert vandaag de BeoVision 8 flatscreen televisie, HD-ready en met een 26-inch-scherm, is als vrijstaand designelement volmaakt in balans. Deze televisie kunt u op zijn voet laten staan of ophangen waar u maar wilt.

Hij ziet er opvallend uit en past overal. Met de BeoVision 8 is Bang & Olufsen erin geslaagd de stugge omtrekken van de flatscreen televisie modern vorm te geven met een visuele flair die mogelijk wordt gemaakt door de compacte technologie van scherm en luidsprekers.

Het simpele, toegankelijke design kan vrijstaand worden gebruikt, aan de muur worden gehangen, in een kastje geplaatst, gedraaid of gekanteld worden zodat deze in iedere omgeving past. Hij past perfect in de keuken, slaap- of speelkamer en kan zelfs als kwaliteitsscherm voor uw computer gebruikt worden.

Ontworpen voor dagelijks gebruik

Deze televisie levert de hoogst mogelijke kwaliteit en prestaties. Het scherm is gebaseerd op een nieuwe, progressieve technologie die vooral overdag uitstekend presteert. Deze technologie resulteert in een aanzienlijke contrastverbetering: zwart wordt zwarter, kleuren worden dieper.

Groots geluid

Met de BeoVision 8 haalt Bang & Olufsen opnieuw een uitstekend geluid uit een bijzonder kleine behuizing, zonder losse componenten zodat de tv een eenheid blijft. Omdat deze tv is gemaakt om de hele dag aan te staan, is er extra aandacht besteed aan de spraakweergave. De kijker krijgt het gevoel dat het geluid rechtstreeks uit het scherm komt. Bijvoorbeeld bij het bekijken van het journaal, lijkt het stemgeluid uit de mond van de nieuwslezer te komen in plaats van uit de luidspreker eronder.

De BeoVision 8 wordt gekenmerkt door het vakmanschap en de prestaties die u van een televisie van Bang & Olufsen gewend bent - een combinatie van design en functionaliteit die u bij alle Bang & Olufsen-producten aantreft.

Technische specificaties

AFMETINGEN (BXHXD)/GEWICHT

72 x 44 x 22 cm + voet / ca. 16,4 kg

KLEUR

Zwart/zilver

AFSTANDSBEDIENING

Beo4-afstandsbediening

ENERGIEGEBRUIK

Normaal 88 watt/stand-by
BEELD:

HD READY

Ja

TELETEKST

Ja - versie 1.5, geheugen 2000 pagina's

LCD:

26 " 16:9 TFT LCD (lage weerspiegeling door speciale coating)

RESOLUTIE

1366 x 768

HELDERHEID

500 cd/m2

CONTRASTVERHOUDING

1200:1

RESPONSTIJD

6 milliseconden

KIJKHOEK

176 º zowel verticaal als horizontaal

IR-BESTURING

Ingebouwd, ondersteunt twee set-top-box ontvangers (IR-blaster meegeleverd)

STEREO SYSTEEM

A2 + Nicam Stereo

LUIDSPREKERS:

Stereokanaal

AANSLUITINGEN:

ANTENNE-INGANGEN

Tv: 75 ohms antenne contrastekker

AV-CONNECTORS

2x SCART 21-pins, Y-Pb-Pr 3x tulp, CVBS/L/R 3x tulp, 1x VGA, 1x HDMI,

video/audio L/audio R ingang 3x tulp, automatische detectie (video)

LUIDSPREKERUITGANG

Power Link connector

IR-BEDIENING UITGANGEN

2x Mini-jack

HOOFDTELEFOON

Mini-jack

ACCESSOIRES:

OPTIONEEL

Systeemmodule (Master link, SCART (tweeweg AVL), RF modulator)

VOET

Vloerstandaard, videovoet, muurbevestiging en vrijstaand

PRIJS:

¤ 2575,-
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Porter Novelli

Gerlinde Vos

020 543 7600

gvos@porternovelli.nl

Bang & Olufsen a/s

Bang & Olufsen is in 1925 opgericht in de Deense plaats Struer. B&O geniet wereldfaam vanwege zijn hoogwaardige kwaliteitslijn consumentenelektronica die onze visie uitstraalt: de moed om voortdurend vraagtekens te plaatsen bij het alledaagse en te zoeken naar verrassende ervaringen die jarenlang standhouden. De Bang & Olufsen Groep vervaardigt een unieke lijn televisies, muzieksystemen, luidsprekers, telefoons, medische producten en multimediaproducten. Bang & Olufsen heeft ruim 2400 werknemers en levert producten in meer dan 60 landen over de hele wereld. In het financi?le jaar 2005/2006 bedroeg de omzet van Bang & Olufsen 566,5 miljoen euro. Meer informatie over Bang & Olufsen vindt u op www.bangolufsen.com.

Bang & Olufsen Mediacenter

Afbeeldingen zijn gratis beschikbaar op http://mediacenter.bang-olufsen.dk.

Het zoekcriterium om beeldmateriaal te downloaden is: holger

Als u de site voor het eerst bezoekt, volg dan de aanwijzingen om u als nieuwe gebruiker te registreren. U ontvangt dan automatisch een toegangscode per e-mail en u hoeft zich niet opnieuw aan te melden.