Gemeente Hilversum

Schoolvoetbal breekt records

17 april 2007
Met de vorige week woensdag gespeelde finales kwam een einde aan het school-voetbaltoernooi van het rayon Hilversum van de KNVB, waarbij enkele records werden gebroken.

In het totaal kwamen er 340 teams in actie. Dat waren er 28 meer dan vorig jaar. 2326 jongens en 1042 meisjes deden mee en ook dat was een record. In 2006 waren dat er in het totaal nog ongeveer 3100. Secretaris Evert Roukens: 'We zaten helemaal vol, want meer voetbalvelden hadden we niet'. Dat neemt niet weg dat hij het zou toejuichen als zich volgend jaar nog meer teams inschrijven. 'Dan zorgen wij voor een andere oplossing door bijvoorbeeld op meer tijdstippen te laten voetballen'.

De meeste kinderen voetbalden op de zaterdag voor Pasen. Woensdag 11 april streden acht meisjes- en acht jongensteams op de velden van FC Hilversum om de hoogste eer. Uiteindelijk werden de Violenschool bij de jongens en de Lorentzschool bij de meisjes kampioen van Hilversum. Zij zullen hun woonplaats vertegenwoordigen in de regionale finales die op woensdagmiddag 16 mei plaatsvinden op de velden van vv Altius.

Sportwethouder Jan Rensen reikte vorige week woensdagmiddag de prijzen uit. Het rayon Hilversum van de voetbalbond organiseert het schoolvoetbaltoernooi in samenwerking met de gemeente Hilversum.