Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 17-04-2007

Nummer: 15

Op dinsdag 17 april 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Inkopen van het product 'Nieuwe Start Zonder Risico' Gemeenten kunnen veel geld besparen wanneer zij uitkeringsgerechtigden die al lang een uitkering ontvangen aan het werk krijgen. Werkgevers vinden het in dienst nemen van deze groep mensen vaak risicovol. Om risico's voor de werkgever te beperken heeft Centraal Beheer Achmea in overleg met de VNG een speciale verzekering ontwikkeld. De verzekering heet Nieuwe Start Zonder Risico. De gemeente heeft 5 werkgevers bereid gevonden om elk 25 uitkeringsgerechtigden uit spoor 4 te begeleiden naar de arbeidsmarkt. Achmea is de enige verzekeraar die een dergelijk product heeft ontwikkeld. Het college besloot onder andere een raamovereenkomst met Achmea aan te gaan voor 125 stuks 'Nieuwe Start Zonder Risico'. Gemeente en werkgever delen de kosten van de verzekering. Het is ook mogelijk dat ook andere werkgevers zich hierbij aansluiten.

Capelse jongeren naar Harlow
Het college heeft besloten dat een groep Capelse jongeren naar Harlow in Engeland gaat. Dit werkbezoek is bedoeld om de jongeren kennis en ervaring op te laten doen op het gebied van politieke participatie. Harlow is, net als Capelle, een zogenoemde 'new town'. In deze Engelse bestaat al jaren een gekozen jongerengemeenteraad. De gemeente wil graag dat Capelse jongeren op een vergelijkbare manier participeren. Uit de deelnemers van de eerder dit jaar gehouden jongerenenquête Veilig Opgroeien is hiervoor een groep jongeren geselecteerd die hun licht in Harlow mogen opsteken.

Herschikking taken afdeling Uitvoering
Het college besloot in principe in te stemmen met de organisatieaanpassing bij de afdeling Uitvoering. De veranderingen betreffen het verminderen van het aantal units van 7 naar 4 en het versterken van het toezicht op de uitvoering.

Tarieven Hulp bij het huishouden
Het college besloot het verzoek van de stichting de Zellingen om als overgangsregeling voor (delen van de) hulp bij het huishouden de oude tarieven te hanteren in plaats van de contractueel vastgestelde tarieven af te wijzen. De tarieven zijn afgesproken na het doorlopen van een aanbestedingsprocedure.

Benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand Het college besloot de heer A. van Mourik, raadslid, te benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode dat hij lid van de gemeenteraad is.


---