B EN W BERICHTEN 2007 - 14 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 17 APRIL

Burgemeester

1. (17-04) Het college gaat ermee akkoord dat op donderdag 19 april van 12.00 tot 14.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de voorstelling van de "Pendrecht Monologen" plaatsvindt. Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) zal hierbij optreden als gastheer.

2. (17-04)Het college van burgemeester en wethouders gaat ermee akkoord dat op dinsdag 17 april de Burgerzaal beschikbaar wordt gesteld voor de "Dutch-American Friendship Day". De 225-jarige vriendschap tussen Nederland en Amerika wordt gevierd en burgemeester Ivo Opstelten treedt hierbij op als gastheer.

3. (17-04) Het college van B en W heeft besloten een subsidie van E 35.000,- beschikbaar te stellen voor de organisatie van het Rotterdamse Bevrijdingsfestival 2007. Het festival staat in het teken van het thema 'Vrijheid maak je met elkaar'.

4. (17-04) Het college heeft de geactualiseerde deelplannen vastgesteld van Politie en Brandweer. De plannen maken deel uit van het Crisisbeheersingsplan van de Gemeente Rotterdam. Dit plan is het rampenplan van de gemeente Rotterdam zoals bedoeld in de wet rampen en zware ongevallen.

5. (17-04) Het college heeft besloten met ingang van 1 mei 2007 de naam van de Dienst Publiekszaken te wijzigen in Publiekszaken Rotterdam (PZR). Hiermee komt nog duidelijker naar voren dat Publiekszaken Rotterdam de regie voert over een concernbreed dienstverleningsconcept.

6. (17-04) Het college van B en W heeft een standpunt bepaald over de beslissingen die hem als aandeelhouder voorgelegd zullen worden op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Havenbedrijf Rotterdam N.V. Deze aandeelshoudersvergadering wordt gehouden op woensdag 18 april. De raad wordt door middel van een brief geïnformeerd over de te nemen aandeelhoudersbesluiten en het dividendvoorstel.

7. (17-04) Het college gaat ermee akkoord dat op maandag 23 april van 17.00 tot 18.30 uur een ontvangst plaatsvindt in kamer 113 van het stadhuis van een vrouwelijk Zuid-Afrikaanse handelsmissie. De Stichting Yente, een initiatief van de Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs, zet zich in voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden. Samen met de Kamer van Koophandel Rotterdam ondersteunt het Chief Marketing Office Rotterdam dit initiatief. Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) treedt op als gastvrouw.

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1. (17-04) Het college heeft besloten om middelen toe te kennen aan het Wartburg College voor de gedeeltelijke herbouw van locatie De Swaef.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (17-04) Het college heeft besloten de bezwaren van een ondernemer tegen een besluit van 15 april 2004 tot herberekening van verleende subsidie door het OBR op grond van de Subsidieverordening Stadsvernieuwing 1998 deels gegrond te verklaren. Verder heeft het college besloten om het besluit conform het preadvies van de Algemene bezwaarschriftencommissie te wijzigen en voor het overige de bezwaren ongegrond te verklaren.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (17-04) Het college heeft besloten om de directeur van de gemeentelijke dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting te mandateren tot het uitoefenen van de bevoegdheid tot vergunningverlening aan dienstverleners op grond van artikel 2.1.7. van de Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam.

2. (17-04) Het college stelt de gemeenteraad voor om twee verzoeken tot vergoeding van planschade af te wijzen. Het college volgt daarmee de preadviezen van de Algemene Beroepscommissie.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (17-04).Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om de bezwaren van de voormalige fractie van de Stadspartij, gericht tegen het besluit van 2 november 2006 waarbij de tegemoetkoming voor het jaar 2005 voor fractieondersteuning van de voormalige Stadspartij wordt vastgesteld, ongegrond te verklaren.

2. (17-04).Het college van B en W heeft kennisgenomen van de resultaten van het evaluatieonderzoek "Blackspotmirror" (BSM). In Rotterdam is een proef met de zogenaamde 'blackspotmirror" succesvol afgerond en heeft het college besloten de BSM's op meerdere locaties te plaatsen. In november 2004 heeft de heer Kneepkens van de Stadspartij een motie ingediend met een verzoek om een dergelijke proef. Het college stelt de raad voor om deze motie als afgedaan te beschouwen.

De BSM is een bolle verkeersspiegel die geïntegreerd is in een verkeerslicht. De BSM biedt een aaneengesloten beeld van het gebied naast en voor de vrachtwagen, bus of bestelauto. Het doel van deze spiegel is het verbeteren van het zicht van chauffeurs op fietsers die zich bij een verkeerslicht naast of voor het voertuig opstellen. Beter zicht moet leiden tot een vermindering van het aantal ongevallen.

3. (17-04) Het college heeft besloten de conclusies en aanbevelingen uit de eindrapportage van de dienst Kunst en Cultuur in het kader van het auditprogramma 2006/2007 te onderschrijven. De audit is uitgevoerd in opdracht van het college. Doel van de audits van diensten is te onderzoeken of de dienst zodanig is ingericht en functioneert, dat zij in staat is om nu en in de toekomst haar financiële en operationele doelstellingen te realiseren.

Schriftelijke vragen

(17-04) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

. De heer Simons (Leefbaar Rotterdam) en de heer Van den Berg (D66) over klachten van middenstanders in Rotterdam over veiligheid. . De heer Hoogland (PvdA-fractie) dd. 22 maart 2007 over schade door paalrot.


---- --