Syntens zet Anatech op innovatielandkaart van Google Earth


SITTARD, 20070129 -- Anatech BV, ontwikkelaar en producent van innovatieve meetinstrumenten uit Sittard, is door Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, op de kaart gezet van Google Earth. Anatech heeft dat te danken aan de klassering in de MKB innovatie top 100 in 2006. Deze verkiezing is een gezamenlijke initiatief van Syntens en Bizz, het vakblad voor ondernemers.

Syntens maakt voor deze multimediale toepassing voor de innovatie landkaart gebruik van Google Maps. Alle ondernemingen zijn simpel op te sporen via http://www.globeassistant.com/syntens/. Een driedimensionale versie is ook beschikbaar via deze pagina. In dat geval moet eerst gratis software voor Google Earth zijn geïnstalleerd. Daarna kan virtueel worden gevlogen naar Nederland en de innovatieve MKB-ers.

Op dinsdag 17 april wordt de MKB innovatie top 100 van 2007 bekend gemaakt in de Kooperen Hoogte in Zwolle. Ook deze ondernemingen krijgen daarna een plek op de nationale innovatielandkaart van Google Earth.

De MKB innovatie top 100 komt tot stand na een voorselectie door Syntens, dat op jaarbasis 20.000 adviezen verstrekt aan het MKB over innovatie. Een deskundige jury stelt daarna de eindrangschikking vast. De jury bestaat uit kamerlid Charlie Aptroot (VVD), Bart Stomphorst (CEO Sandd, het op een na grootste postbedrijf), Joris Craandijk (bedenker van de beertender) en Arjan Kors (hoofdredacteur Bizz). De jury kijkt daarbij naar originaliteit, impact en de omzetpotentie.

Syntens zet ondernemers aan tot succesvol innoveren, waarbij het gaat om vernieuwing van product, dienst, proces of organisatie. Dat gebeurt op basis van adviezen, voorlichtingsbijeenkomsten en doorverwijzing naar een netwerk van experts en kennisinstellingen. De -veelal kosteloze- activiteiten worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

Anatech is ontwikkelaar en producent van analytische instrumenten voor chemische en fysische laboratoria, zowel voor wetenschappelijk onderzoek als kwaliteitscontrole. Anatech levert met 24 mensen honderden geavanceerde meetinstrumenten per jaar aan diverse afnemers wereldwijd. Daarnaast verricht Anatech onder de naam "Analyte®" laboratoriumtests voor bedrijven in de kunststoffen- en farmaceutische industrie.





Anatech