Netwerk Inn? Minds bundelt kennis en kunde overheid en bedrijfsleven


HOOFDDORP, 20070417 -- Half april gaat het innovatieve kennisnetwerk Inn? Minds van start. De stichting Inn? Minds integreert veelzijdige specialistische kennis uit de publieke en private sector en maakt die breed toepasbaar.

Innovatiekracht bundelen
Inn? Minds wordt een platform voor uitwisseling en bundeling van creatieve en vernieuwende kennis uit de politiek en (semi)overheden, het bedrijfsleven, de wetenschap en burgers en hun organisatie; kortom uit alle geledingen van de samenleving. Doel is kennis en ervaring uit al deze werelden te verbinden en innovatiekracht bij elkaar te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat er zo betere en duurzame integrale oplossingen ontstaan voor actuele economische, ruimtelijke en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. En: dat het synergie oplevert om expertise te bundelen die nu gefragmenteerd in de samenleving aanwezig is. Inn? Minds zet alle kennis en kunde in via dynamische samenwerkingsverbanden die afhankelijk van de specifieke vraag kunnen worden vormgegeven.

Masterclasses over het regeerakkoord
Inn? Minds initieert en organiseert diverse activiteiten om kennis te bundelen en te integreren daar waar die nu versnipperd aanwezig is, zoals de komende maanden:
* masterclasses, trainingen en workshops om de inhoud en impact van het regeerakkoord te vertalen naar de eigen organisatie en situatie en daardoor daadwerkelijk te benutten,
* inspirerende en spannende seminars die tot doel hebben inzichten te integreren en in praktijk beweging te genereren (komende seminars wijkempowerment en innovatie van ambtenaren en bestuur),
* expertmeetings, waarbij voor vaak complexe vraagstukken alle benodigde kennisinvalshoeken via enthousiasmerende bijeenkomsten bij elkaar gebracht worden (op aanvraag),
* nieuwe concepten die innovatie van de grond trekken (zoals kennisontwikkeling in de wijk: opzetten van `wijkuniversiteiten')

Minder versplintering van kennis en kunde
Voor organisaties die adequaat willen inhaken op vragen uit de markt of politiek wordt het steeds lastiger om mensen met alle benodigde kennis en ervaring in huis te halen. Specialistische en strategische kennis die van groot belang kan zijn voor de samenleving als geheel is in handen van ge?soleerde partijen. En wordt daardoor niet optimaal benut. Een netwerkende organisatie komt sneller aan allerlei soorten kennis. Inn? Minds wil laten zien dat er in korte tijd enorm veel mogelijk is. Als je het maar anders durft aan te pakken.


Meer informatie: Marga Hoek (voorzitter bestuur), margahoek@inno.nl / 023 556 32 90 (secretariaat) / 06 1001 3318
internet: www.inno.nl