NEN


Projectgroep Telemedicine gaat van start

vrijdag 16 maart 2007, 14:14

Op 17 april as. komt de projectgroep "Telemedicine"voor het eerst bijeen. Deze groep stelt een Nederlands Technische Afspraak (NTA) op het gebied van Telemedicine op. Dit nationale document moet leiden tot eenheid van taal en betere communicatie over Telemedicine. Naar verwachting wordt het document eind 2007 gepubliceerd.

Aanleiding
Aanleiding voor de NTA Telemedicine vormden ontwikkelingen op het gebied van zorg. Er wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van technologie en de zorgverlening vindt steeds vaker thuis plaats. Telemedicine speelt hierbij een rol en lijkt in de toekomst een antwoord te zijn op de toenemende zorgvraag. Momenteel worden in Nederland vele Telemedicine activiteiten ontplooid. Deze vorm van zorg heeft de potentie de kosten te verlagen en de toegankelijkheid van zorg te vergroten, zonder dat daarbij concessies gedaan hoeven worden aan de kwaliteit van zorg.

NTA Telemedicine & samenstelling projectgroep
In de NTA worden onder andere afspraken vastgelegd over de terminologie van Telemedicine en aanverwante begrippen. Onder het voorzitterschap van de heer prof. dr. A.R. Bakker vindt op 17 april as. de kick-off bijeenkomst plaats. Aan de projectgroep nemen verschillende belanghebbende partijen uit de gezondheidszorg deel, te weten zorgverzekeraars, leveranciers, adviesbureaus en een zorginstelling. Deelname aan de projectgroep is niet meer mogelijk.

Informatie
Voor meer informatie over de NTA Telemedicine kunt u terecht bij mevrouw Femke Boomsma: e-mail femke.boomsma@nen.nl, tel (015) 2 690 230