Gemeente Amersfoort
Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 082

datum: 11 april 2007

Inloopavond herontwikkeling De Lichtenberg op dinsdag 17 april

Met de bouw van een nieuw ziekenhuis aan de Maatweg komt het terrein van ziekenhuislocatie De Lichtenberg over enkele jaren vrij. De gemeente heeft in samenspraak met Bewonersgroep De Lichtenberg en bureau Amer een plan voor deze locatie ontwikkeld. Dit heeft geleid tot een stedenbouwkundig ontwerp en programma van eisen voor de locatie. De gemeente heeft de plannen op 13 maart vrijgegeven voor inspraak. De inspraakperiode voor de plannen voor De Lichtenberg en het voorontwerp van de artikel 30 herziening van het bestemmingsplan De Berg 2003 is van 5 april tot 16 mei. Op dinsdag 17 april houdt de gemeente een inloopavond.

Het stedenbouwkundig plan is een plan op hoofdlijnen, waarin de ideeën over de ruimtelijke structuur en inrichting staan beschreven. De woningen en de openbare ruimte zijn nog niet ontworpen, dat gebeurt pas in een later stadium. Belangrijk uitgangspunt is dat er drie openbare groene ruimtes in het gebied komen. Bij de behandeling van de plannen in de gemeenteraad bleek dat een ruime meerderheid van de raad de groene zone achter de woningen aan de Jacob Catslaan wil vrijhouden van bebouwing. Het college heeft opdracht gekregen om te kijken of het laten vervallen van de twee woningblokjes financieel is op te vangen binnen het plan.

Plannen ter inzage

Tot en met 16 mei 2007 liggen het stedenbouwkundig ontwerp, het programma van eisen van De Lichtenberg en het voorontwerp van de artikel 30 herziening van bestemmingsplan De Berg 2003 ter inzage bij de informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Tot die tijd is het mogelijk een schriftelijke reactie op de plannen te geven. De plannen zijn ook te bekijken op www.amersfoort.nl.

Inloopavond
Op dinsdag 17 april organiseert de gemeente een inloopavond voor omwonenden en belangstellenden. Tijdens deze avond kunnen de tekeningen worden bekeken en kan een reactie worden gegeven. Er zijn nog geen woningontwerpen te zien, dat gebeurt pas in een later stadium, evenals het inschrijven voor een woning. De inloopavond wordt gehouden van 19.00-21.00 uur in de aula van scholengemeenschap De Amersfoortse Berg, Hugo de Grootlaan 25.

Na de inspraakperiode worden de reacties verwerkt, waarna het stedenbouwkundig ontwerp en het programma van eisen kunnen worden vastgesteld. Het voorontwerp-bestemmingsplan doorloopt de wettelijke procedure en wordt uiteindelijk vastgesteld door de gemeenteraad. Voor locatie De Lichtenberg kan naar verwachting na de zomer een beeldkwaliteitplan worden opgesteld. De locatie komt in de loop van 2010 vrij voor herontwikkeling.

Informatie: Simone de Jong, communicatieadviseur Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 45 48, e-mail s.dejong@amersfoort.nl.

---- --