PRESS RELEASE


Time :
19:54:18

Date :
12 April 2007

Sender Name:
LOECKX VEILINGHUIS

RIJK AANBOD ANTIEK OP VEILING BIJ LOECKX IN GENT

Bij het Veilinghuis Loeckx in Gent wordt op 17 april weer een mooie variëteit van antiquiteiten en oude kunst te koop gesteld.Het grootste deel van de aangeboden stukken komen uit een belangrijke Oost-Vlaamse nalatenschap.
Bij het meubilair vinden we een uitzonderlijke kasteelhoekkast en commodes uit de Lodewijk 15 periode,alsook een imposant salon met tapisserie bekleed.Een paar meubelen met zeldzame marmerinleg en een mooi damesbureau,beide in Napoleon III stijl trekken speciaal onze aandacht.Hiernaast is er nog een grote verscheidenheid aan kwaliteitsmeubilair uit de vorige eeuwen.

Als topstuk bij het 18e eeuwse zilverwerk hebben we een mooie koffiekan van Gentse makelij uit 1779,een Italiaanse 18e eeuwse kan,een Franse Empire kan en veel meer Europees massief zilver uit de 19e eeuw.
Een antiek achterglasschilderij voorstellende "le fort de Ste-Marie à Cadix"valt op door zijn grote formaat,hetgeen uiterst zeldzaam is.

Uit het begin van de 17e eeuw treffen we een belangrijk basreliëf aan met als thema "de aanbidding der wijzen".Uit dezelfde periode een groot bloemenstilleven op paneel met een opvallende compositie. Tussen de siervoorwerpen,naast vele vazen in Chinees en Japans porselein,ook mooie 19e eeuwse bronzen en schouwklokken gesigneerd door o.a.Auguste Moreau en Marioton.

Uit deze successie zijn er een hele reeks oude familieportretten te koop.Maar ook olieverfschilderijen van Belgische schilders uit de romantische periode als Victor Carabain,Stevens,Willems,Backvis. Een grote originele tekening uit 1936 van Jules De Bruycker met als titel "jeugd"toont nog maar eens het talent van deze tekenaar.Van Albert Saverijs biedt men hier een stilleven uit '43 en een inkttekening aan.Ook heel decoratief is een vroeg 18e eeuws Aubusson wandtapijt van mooie kwaliteit.

Kortom een aantekkelijke veiling bij Loeckx met een zeer grote verscheidenheid voor ieders budget.Het veilinghuis Loeckx gaat er prat op om telkens een selectie aan te bieden van originele en authentieke stukken uit privé-bezit."Wij verkopen enkel correcte zaken,geen kopijen of imitaties zoals elders vaak gebeurt",zegt Peter Loeckx,"We zoeken liefst ongekende privé-collecties of legaten om aan de vraag van onze gepassioneerde klanten te voldoen".

U kan vrijdag 13,zaterdag 14 en zondagvoormiddag nog op de kijkdagen terecht en voor meer info op www.LOECKX.BE