Heerlen, 13 april 2007

PERSBERICHT

Fietsersbond biedt tijdens Jaarmarkt Heerlen gratis bewaakte fietsenstalling aan

De Fietsersbond afdeling Parkstad Limburg biedt de mensen die op 17 april de Jaarmarkt in het winkelcentrum van Heerlen per fiets bezoeken een gratis bewaakte fietsenstalling aan. Deze fietsenstalling wordt opgezet bij de voormalige bussluis op de Apollolaan, tussen de Stadsschouwburg en de Geerstraat. De stalling zal geopend zijn tussen 9.30 en 16.00 uur.

De Fietsersbond hoopt dat veel fietsers van deze gratis stalling gebruik maken. De Fietsersbond wil namelijk de gemeente aansporen om in het winkelcentrum een permanente gratis bewaakte fietsenstalling te realiseren. Een volle fietsenstalling tijdens de Jaarmarkt geeft aan dat hier een behoefte aan is. En het ondersteunt dat streven. Daarnaast is het niet handig om met de fiets op/over de Jaarmarkt te lopen.

De gemeente heeft een poos geleden al een overdekte gratis bewaakte fietsenstalling beloofd bij het Glaspaleis. Daar en rondom het Pancratiusplein staan nu al vaak erg veel fietsen. Enkele maanden geleden gaf wethouder Jos Offermans echter aan dat deze stalling er voorlopig niet komt. Voor de uitvoering van het pleinenplan was dit te laat en er moet nu nog onderzoek worden verricht naar de meest geschikte locatie. De Fietsersbond is echter bang dat het nog jaren gaat duren eer er in het winkelcentrum een overdekte gratis bewaakte fietsenstalling is, liefst met reparatie en verhuur van fietsen.
Op dit moment is het voor de fietsers maar behelpen. Behalve op straat kunnen fietsen worden geparkeerd bij het NS - station. Sinds een jaar is deze (betaalde) stalling met camera's bewaakt, maar de fietsenzaak van voorheen is er niet meer.

De kosten van deze eendagsfietsenstalling tijdens de Jaarmarkt worden overigens broederlijk gedeeld door de gemeente en de Fietsersbond. De laatste houdt zich overigens nog aanbevolen voor sponsors.