Politie Zeeland


---


W-1083-2007 Twee bedrijfsauto's opengebroken, Middelburg
In de nacht van mandag op dinsdag zijn op een bedrijfsterrein aan de Grevelingenstraat twee bedrijfsauto's opengebroken.
Uit beide voertuigen werden diverse goederen weggenomen waaronder gereedschap en de geluidsapparatuur. Schadebedrag is niet bekend.

W-1084-2007 Aangekondigde snelheidscontroles
Op de A58 werd dinsdag op twee plaatsen gecontroleerd op snelheid.
Bij Arnemuiden werd gecontroleerd bij wegwerkzaamheden thv de Sloedam. Hier passeerden 1354 voertuigen waarvan 159 harder reden dan de toegestane 70 km
Bij Waarde werden 2530 passanten gecontroleerd waarvan 207 harder dan 120 km reden.

O-1085-2007 Ruitje ingegooid, Sint Maartensdijk
Tussen 9 en 13 april is een glas in lood ruitje vernield van het monumentale deel van het Gemeentehuis aan de Markt in Sint-Maartensdijk.
Schade bedraagt rond de 80 euro.

O-1086-2007 Hennepkwekerij ontdekt in woning, Goes
De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de John Denverlaan een hennepkwekerij ontmanteld.
Op de eerste verdieping van de woning trof de politie een in werking zijnde kwekerij aan van ca. 430 planten die bijna oogstrijp waren.
Op de zolder was een kweekruimte waar geen planten meer stonden maar nog wel een in werking zijnde installatie. In de woning werden ook een tiental grote gripzakken met gedroogde en geknipte henneptoppen gevonden met een totaal gewicht van 9,3 kilogram. Vermoedelijk was dit de oogst van de zolderverdieping.
In verband hiermee zijn twee Goesenaren, een vrouw van 27 en een man van 29-jaar, aangehouden. Ze zijn na verhoor op het politiebureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

W-1087-2007 Vrouwen dupe van diefstal
In haar woonplaats is dinsdagmiddag een 45-jarige Vlissingse het slachtoffer geworden van een zakkenroller.
Dit gebeurde in een winkel aan de Walstraat. Haar portemonnee werd weggenomen uit haar schoudertas.
In een winkelpand aan de Lange Delft in Middelburg is dinsdagmiddag de schoudertas weggenomen van een 19-jarige vrouw uit de gemeente Veere. Zij had tijdens het passen van kleding haar tas even aan een kledingrek gehangen. Vlak daarna bemerkte ze dat haar tas was verdwenen.

---- --