Provincie Utrecht


Nieuw fietspad tussen Zeist en Bosch en Duin

17-4-2007 -

De provincie Utrecht gaat eind 2007 een nieuw fietspad aanleggen tussen Zeist en Bosch en Duin. De nieuwe verbinding loopt aan de westzijde van de Zandbergenlaan (N238) en krijgt een lengte van 1,5 kilometer.

Het nieuwe fietspad wordt aangesloten vanaf het kruispunt met de Amersfoortseweg (N237) en gaat over de rijksweg A28 naar de Autoboulevard bij Zeist. Fietsers krijgen met deze doorsteek de mogelijkheid om snel en direct tussen Zeist en Bosch en Duin te pendelen. Vooral wanneer de fiets gebruikt wordt voor het woonwerkverkeer of om daarmee naar school te gaan, levert deze nieuwe verbinding de nodige voordelen op.

Aansluiting op verlengde Krakelingenweg
Om het nieuwe fietspad mogelijk te maken, stelt de provincie Utrecht ruim 246.000 euro beschikbaar. Overige bijdrage komt van het Bestuur Regio Utrecht. De provincie verwacht dat de nieuwe verbinding veel extra fietsers zal aantrekken, omdat de fietstocht tussen Bosch en Duin en Zeist nu nog via een omweg verloopt. Bijkomend voordeel is dat de Autoboulevard in Zeist zal worden aangesloten op dit nieuwe fietspad en dat deze route ook wordt gekoppeld aan de nieuwe, verlengde Krakelingenweg. De aanleg van het nieuwe fietspad wordt daarom gelijk in de tijd gerealiseerd met dit project van de gemeente Zeist.

Nadat het nieuwe fietspad langs de N238 volgend jaar is opgeleverd, zal de provincie Utrecht het beheer en onderhoud voor haar rekening nemen.

> Nieuw fietspad N (Acrobat reader, 1732 Kb)

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196