Gemeente Zwolle
Invoering parkeerbeleid Kamperpoort succesvol

Datum uitgave: 18-04-2007

Het betaald parkeren is nu drie weken van kracht in de Kamperpoort. Verkeerswethouder Janco Cnossen verrichtte op maandag 2 april 2007 een drietal officiële handelingen voor de invoering van het nieuwe parkeerbeleid in de Kamperpoort.
De starthandelingen vonden plaats om 09.00 uur 's morgens nabij het wijkgebouw 'Ons Eigen Huis'. Een half uur voor aanvang van het officiële gedeelte, zaten de eerste genodigden al aan de koffie. Zij konden die ochtend getuige zijn van een enthousiaste wethouder die aan de Mussenhage twee parkeerzoneborden onthulde, door deze te ontdoen van de Zwolse vlag. Aansluitend pakte de wethouder een parkeerautomaat uit en trok er het eerste parkeerkaartje uit. Dat kostte enige moeite.

Bij de nieuwe parkeerautomaten vallen de kaartjes niet uit de automaat in een sleuf, maar moeten eruit worden getrokken. Het is even wennen, maar moet voorkomen dat kaartjes per ongeluk wegwaaien.

Na de officiële handelingen begaven de aanwezigen zich naar wijkcentrum "Ons Eigen Huis". Daar hield de wethouder een praatje waarin hij vooral de werkgroep Parkeren Kamperpoort dank zegde voor hun medewerking.

Het betaald parkeren moet ook in de Kamperpoort de overlast van 'wijkvreemd' parkeren terugdringen. Eerder al werd in Assendorp en Dieze betaald parkeren ingevoerd. Uit recent onderzoek van de gemeente (Omnibusonderzoek) bleek dat de parkeeroverlast in de betreffende wijken daadwerkelijk is afgenomen en dat de tevredenheid over de parkeervoorzieningen over de gehele lijn omhoog is gegaan (van 62 naar 66 procent).

Bron: AFD-AFC