Gemeente Zwolle
Wat is de ´Staat van de gemeente´? 2.000 enquêtes verzonden aan organisaties

Datum uitgave: 18-04-2007

Vorige week hebben 2.000 willekeurig gekozen bedrijven, instellingen en verenigingen een brief over het onderzoek ´De staat van de gemeente´ ontvangen. In deze brief worden de organisaties gevraagd deel te nemen aan een enquête over de dienstverlening van de gemeente Zwolle. Door het invullen van deze vragenlijst kunnen organisaties hun waardering geven over een aantal aspecten van de gemeente zoals de betrouwbaarheid, de aanvraagprocedure en de informatieverstrekking.
De enquête ´De staat van de gemeente´ wordt jaarlijks of tweejaarlijks afgenomen. De gemeente Zwolle hecht veel waarde aan een hoge respons op de enquête. Wanneer veel organisaties de vragenlijst invullen kan nauwkeuriger aangegeven worden wat de ´staat´ van de gemeente Zwolle is: hoe staat Zwolle er op dit moment volgens de organisaties voor? De vragenlijst 'De staat van de gemeente' wordt ook in een aantal andere gemeenten aan organisaties voorgelegd, zodat de 'prestaties' van Zwolle vergeleken kunnen worden met deze andere gemeenten.

De enquête is onlangs ook aan een deel van de inwoners van de gemeente Zwolle voorgelegd. De meningen van inwoners en die van organisaties bepalen samen hoe Zwolle er voor staat en wat de gemeente kan doen om de gemeentelijke organisatie en de dienstverlening te verbeteren.

Bron: AFD-AFC