Programma Festival a/d Werf biedt recordaantal van 17 premières


UTRECHT, 20070417 -- Het programma van Festival a/d Werf, dat vandaag bekend is gemaakt op www.festivalaandewerf.nl, omvat dit jaar maar liefst 66 producties. Een recordaantal van 17 producties uit binnen- en buitenland beleeft tijdens het festival de eerste voorstelling.

Net als voorgaande jaren is het gevarieerde programma onderverdeeld in clusters, die het publiek leidraad geven bij hun festivalbezoek.

Sense & Sensitivity biedt intieme en intensieve ervaringsvoorstellingen. Bezoekers zijn aanschouwer en soms ook deelnemer van zintuiglijke, gevoelige belevenissen. Het reizende platform voor performances in de hedendaagse beeldende kunst, If I Can't Dance, is terug op het festival.

Jaarlijks bevolken internationale kunstenaars het festival: in Spaanse Folias zijn artiesten uit Spanje aan de beurt. In totaal zijn er 20 voorstellingen van buitenlandse makers. Niet alleen komen deze kunstenaars naar Utrecht; ook reizen enkele Huis a/d Werf voorstellingen door naar buitenlandse podia.

Proud to Present geeft het publiek de highlights uit het Nederlandse landschap van theater, beeldende kunst en nieuwe muziek. In het kader van de kunst wordt veelvuldig gewerkt aan een duurzame samenleving. Hier geeft Recycle de Stad een goed beeld van. En Verhalen Verteld vormt een cluster met bijzondere beeldtaal van moderne en eigentijdse troubadours.

In Premier Etage maakt het publiek kennis met werk van jonge talentvolle theatermakers van de Hogeschool van de Kunsten. Tot slot prijkt op het bruisende festivalhart aan de Neude een indrukwekkende installatie van aanrechtbladen waar weer een spectaculair muziekprogramma staat onder de noemer Neude Verleidt.

De functie van Huis en Festival a/d Werf als productiehuis voor jonge makers wordt onderschreven door acht voorstellingen van Nederlandse kunstenaars die onder de hoede van Huis en Festival a/d Werf hun (eerste) grote productie mogen neerzetten. Zo werken zij aan hun expertise en ontwikkeling tussen grote, internationale voorstellingen met gerenommeerde makers.

De 22e editie van Festival a/d Werf, met producties op zo'n 20 Utrechtse locaties, vindt plaats van 17 t/m 26 mei.





Festival a/d Werf