Fluke Networks gaat sponsorpartnership aan met WorldSkills


Fluke Networks is een van de slechts zeven internationale sponsors van de wereldfinale van de WorldSkills-wedstrijd voor studenten dit najaar in het Japanse Shizuoka

EINDHOVEN, 20070417 -- EVERETT, Washington, Verenigde Staten -- Fluke Networks, leverancier van bekroonde Network SuperVision(TM)-oplossingen voor het testen, controleren en analyseren van bedrijfsnetwerken en telecomnetwerken, is een internationaal sponsorpartnership aangegaan met WorldSkills International. Het eerste grote evenement dat Fluke Networks in dit kader zal sponsoren is het International Skills Festival for All, dat in november 2007 plaatsvindt in het Japanse Shizuoka.

De WorldSkills Competition (voorheen bekend als de Skill Olympics) is uitgegroeid tot een symbool van uitmuntendheid op het gebied van vak- en beroepsonderwijs. Studenten uit meer dan 45 landen en regio's, die als winnaar uit de bus zijn gekomen in nationale en regionale vakwedstrijden, nemen het tijdens de WorldSkills Competition tegen elkaar op. Er zijn 40 officiële wedstrijdcategorieën, waaronder netwerkgerelateerde categorieën als telecomdistributietechnologie en IT- en softwareapplicaties.

"Dankzij ons partnership met WorldSkills International kunnen wij helpen bij het ondersteunen, trainen en opleiden van de vakmensen van morgen", zegt Paul Caragher, President van Fluke Networks. "De jongeren die tijdens de wedstrijden van dit jaar hun vaardigheden zullen laten zien zullen in de heel nabije toekomst hun intrede doen op de arbeidsmarkt. Praktijkgerichte vaktraining zoals deze is dus in het voordeel van iedereen."

"WorldSkills International verwelkomt Fluke Networks als nieuwste internationale sponsorpartner", aldus David Hoey, Secretary General van WorldSkills International. "Wij zijn Fluke Networks dankbaar voor zijn steun aan lokale en nationale evenementen in de voorbije jaren en kijken ernaar uit op internationale schaal met het bedrijf samen te werken."

Het internationale sponsorpartnership van Fluke Networks is het recentste voorbeeld van het niet aflatende engagement van het bedrijf op het gebied van opleiding en praktijkgerichte ontwikkeling van vaardigheden. Een ander voorbeeld hiervan is het partnership dat Fluke Networks heeft met Cisco Systems inzake het bieden van toegang tot essentiële testtools aan de Cisco Networking Academies. Bovendien heeft Fluke Networks een labcursus over netwerken ontwikkeld voor vak- en beroepsscholen, hogescholen en universiteiten. Deze cursus, die "Enterprise Network Testing, Monitoring & Analysis Solutions" heet, richt zich op loopbaanontwikkeling en helpt bij de voorbereiding op de WorldSkills-wedstrijd.

De 39ste editie van de WorldSkills Competition zal plaatsvinden in de Japanse stad Numazu in de prefectuur Shizuoka en zal duren van 14 tot 21 november 2007. Tijdens de meer dan vier dagen durende wedstrijd zullen meer dan 850 jonge mensen uit meer dan 45 deelnemende landen en regio's op internationaal niveau hun kunnen testen op het gebied van 47 belangrijke vaardigheden en technologieën. De deelnemers in de verschillende wedstrijdcategorieën zullen strijden om goud, zilver en brons.

Informatie over Fluke Networks
Fluke Networks levert innovatieve oplossingen voor het installeren, certificeren, testen, controleren en analyseren van kopernetwerken, glasvezelnetwerken en draadloze netwerken voor bedrijven en telecomproviders. Dankzij de veelomvattende Network SuperVision(TM) Solutions-lijn van het bedrijf krijgen netwerkinstallateurs, eigenaren en beheerders meer inzicht in het netwerk, waarbij snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkperformance te optimaliseren. Het hoofdkantoor van Fluke Networks bevindt zich in Everett (Washington) en zijn producten zijn leverbaar in meer dan 50 landen. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com, of belt u ons op
+31 (0) 20-7132984 (Nederland) of +32 (0) 2-402-2113 (België).





Ingezonden persbericht