It's HAPPENING now! Happening met 20 kunstenaars in Post CS 11


AMSTERDAM, 20070417 -- Mediamatic organiseert op 6 mei 2007 van 20.00 tot 24.00 It's HAPPENING now! in Club-restaurant 11 van het PostCS gebouw in Amsterdam. Een avond met meer dan 20 kunstenaars die geloven dat een Happening nog een kans van slagen heeft. Met Alexandra Bachsetzis, Marc Bijl, Tina Bleuler, Martin Butler, Mr and Mrs Cameron, Bogomir Doringer, Nezaket Ekici, Cyrus Frisch, Arnoud Holleman, Rob Malasch, Junko Murakawa, L.A. Raeven, Tarik Saduma, Lily van den Stokker, Style Free, Stefanos Tsivopoulos, Ulay, Lies vanBorm en Louwrien Wijers.

It's HAPPENING now! heeft het karakter van een filmset. Cameramensen zullen de filmende mobieltjes van het publiek de loef afsteken in het registreren van wat er allemaal gebeurt. Het is een podium voor een filmisch gebeuren waarin de nieuwe garde zich roert, maar waar toch ook de oude avant-gardist aan zijn trekken zal komen. Met in de hoofdrol het publiek zelf, onder het motto: "Maak je eigen happening!"

In de jaren zestig zei Remco Campert: `Je hoeft tegenwoordig maar een keer op de grond te stampen in Amsterdam en je hebt een happening'. Wie de op film en foto geregistreerde manifestaties uit het vrolijke hippietijdperk terugziet, voelt niet de behoefte dat alles weer tot leven te wekken. Wel dringt de vraag zich op: hoe zou vandaag de dag een Happening er uit zien?

It's HAPPENING now! speelt zich af in een tijdperk waarin de mentale agressie van de schrijver Houellebecq de toon zet en waarin hooligans met fysiek geweld ware 'happenings' op straat ensceneren. Een wereld waar de kunstenaar maar vaak al te graag in zijn artistieke schulp kruipt. In It's HAPPENING now! roeren kunstenaars zich en zoeken de confrontatie met hun publiek.

De manifestatie is gratis toegankelijk. Reserveren is noodzakelijk: happening@mediamatic.net. De locatie is de 11e verdieping van het Post CS gebouw in Amsterdam. Oosterdokskade 5, 1011 AD Amsterdam. Meer informatie op www.mediamatic.net/now

It's HAPPENING now! wordt mede mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.





Ingezonden persbericht