AutoRai

De Lexus Kunsttentoonstelling tijdens de Milaan Design Week

(2/9/2007)
Lexus maakt bekend dat het aanwezig zal zijn op de aanstaande Milaan Design Week met een kunsttentoonstelling getiteld âLexus L-finesse â Onzichtbare tuinâ. De tentoonstelling zal van 18 tot 22 april gehouden worden in de Zona Tortona, tegelijkertijd met âs werelds grootste designtentoonstelling, de Salone Internazionale del Mobile di Milano. De âL-finesseâ-designfilosofie van Lexus is een synergie van twee aparte waarden: vooruitstrevendheid en finesse. Met de hulp van vooraanstaande Japanse kunstenaars en ontwerpers is Lexus van plan een volledig nieuwe uitdrukking aan L-finesse te geven.

Lexus werkt sinds 2005 samen met vooraanstaande Japanse kunstenaars om de expressie van L-finesse te verkennen en om de compleet vernieuwde waarden van het merk vorm te geven door de integratie met alternatieve kunst en design. De Milaan Design Week biedt de perfecte combinatie van traditioneel en geavanceerd design om de boodschap van L-finesse over te brengen.

In deze derde L-finesse-tentoonstelling komt met name architect Kumiko Inui naar voren in de rol van samenwerkend artiest. Inui concentreert zich op het produceren van revolutionaire maar toch elegante structuren. Zij zal het gewone met het ongewone en het dagelijkse met het buitengewone integreren tot een schilderachtig thema, waarbij ze de Zona Tortona als achtergrond gebruikt. Zona Tortona is een van de populairste gebieden waarin de Fuori Salone â de tentoonstelling in het centrum van Milaan â plaatsvindt in de periode van de Salone del Mobile.

In de L-finesse-tentoonstelling zullen gegoten modellen van het nog te verschijnen hybride-topmodel, de Lexus LS 600h, gepresenteerd worden, alsmede een kunstwerk getiteld âNoharaâ, het eerste âproductiewerkâ van Inui. Verder wordt op de tentoonstelling een interactief visueel werk van de Japanse artiest Norimichi Hirakawa tentoongesteld. Zijn installatie reageert op de beweging van mensen, waardoor een dynamiek ontstaat die de verschillende elementen van de tentoonstelling verbindt. Dit samenspel zal de ruimte omvormen tot een ontmoetingsplaats om Lexusâ L-finesse-atmosfeer te voelen en te ondergaan.

LEXUS

Sinds de introductie in 1989 in de VS heeft Lexus zich uitgebreid naar meer dan zestig landen. In 2006 bedroeg de mondiale verkoop 475.000 autoâs, met een productlijn die onder meer het topmodel, de LS 460, en âs werelds eerste hybride-SUV, de RX 400h, omvatte. Lexus groeit wereldwijd en heeft in 2006 in Europa meer dan 50.700 autoâs verkocht.

Door het completeren van het Lexus concept van totale consumententevredenheid met de traditionele Lexus waarden van uitzonderlijk hoge kwaliteit, een zeer luxueus interieur en state-of-the-art technologie, zal Lexus zichzelf profileren als een uniek premiummerk, daarbij continu voortgedreven door de drang naar perfectie.

Tentoonstellingsdetails âLexus L-finesse â Onzichtbare tuinâ:

Titel: âLexus L-finesse â Onzichtbare tuinâ
Adres: Via Savona 35 in Milaan, Italië
Openingstijden: 18 april 2007: van 11.00 tot 22.00 uur (officiële perspresentatie), 19-22 april 2007: van 11.00 tot 20.30 uur, 20 april 2007: van 11.00 tot 22.00 uur

Kumiko Inui â Architect

Geboren in Osaka in 1969. Afgestudeerd in Architectuur aan de Nationale Universiteit van Kunst en Muziek in Tokio. Voltooide de studie Architectuur aan de Yale-universiteit. Na gewerkt te hebben bij JUN AOKI & PARTNERS heeft zij in 2000 het kantoor Kumiko Inui Architectuur & Design opgericht. Inui heeft van 2000 tot 2001 gewerkt als assistent van een professor in de Architectuur van de afdeling van de Nationale Universiteit van Kunst en Muziek in Tokio en werkt sinds 2006 als parttime docent aan de Vrouwen Universiteit in Showa.

Haar belangrijkste werken zijn onder meer: âDIOR GINZAâ, âLOUIS VUITTON OSAKA HILTON PLAZAâ, âMeleze Gotenbaâ, âMonument voor het Shin-Yatsushiro Stn.â en âLOUIS VUITTON TAIPEI BUILDINGâ. De door Inui ontworpen constructies hebben altijd veel lof ontvangen omdat ze conceptueel zijn en toch âexquise schoonheidâ en âelegantie, stevig gebaseerd op technologieâ bezitten.

Kumiko Inui maakt deel uit van een groep jonge architecten die in de afgelopen jaren aanmerkelijke erkenning heeft verworven.

Norimichi Hirakawa â Kunstenaar

Geboren in 1982 in de Shimane-regio. Afgestudeerd aan de afdeling Interactief Design van de Kunst Universiteit van Tama. Op dit moment is Hirakawa verbonden aan het kunstlaboratorium van de Kunst Universiteit van Tama. Hij ontwerpt installaties die zich focussen op interactieve beelden met gebruik van computerprogrammaâs.

Met zijn werk getiteld âGLOBAL BEARINGâ, dat kijkers in staat stelt om âde aardeâ zintuiglijk te verkennen met behulp van een interface, heeft Hirakawa de Excellence-prijs gewonnen bij het achtste Japans Media Kunst Festival in 2004 en de grote prijs (in de interactieve categorie) op het SFC Digital Art Award van 2004. (http://counteraktiv.com/)

L-finesse design

L-finesse is een acroniem van âLeading-edgeâ en âfinesseâ: twee factoren die beide de historie en de toekomst van Lexus definiëren. Gebaseerd op Japanse esthetiekwaarden, tracht L-finesse een unieke dynamiek te creëren op basis van het visuele contrast tussen de helderheid van âcomplete eenvoudigheidâ en de diepte van âintrigerende elegantieâ. Het L-finesse design creëert daarmee een persoonlijke en individuele ervaring voor iedere klant.