Ingezonden persbericht


Tweede nationale Veilig Internet Congres in Rai Amsterdam

2e nationale Veilig Internet Congres: Kinderen en jongeren zeggen: "Ouders, ga zelf op internet en ga opvoeden!"

18 April, Rai Amsterdam

Op 18 april a.s. vindt het 2e Nationale Veilig Internet Congres plaats, georganiseerd door stichting De Kinderconsument. In 2006 namen zo'n 200 leerkrachten e.a. deel. Het 2e congres zal wederom voor veel deelnemers een eye opener zijn. In het ochtendprogramma zullen kinderen, jongeren en studenten vertellen over hun ervaringen, tips en oplossingen voor o.a. cyberpesten. De film Dubbelleven beleeft haar landelijke première. De makers van de film, 4 jonge studenten van de opleiding INHOLLAND, hebben ondervonden hoe kinderen/tieners op de digitale snelweg 'los' worden gelaten door hun ouders. Hun standpunt: "Ouders mogen zich er nooit vanaf maken. Ook met al dat nieuws moeten ze opvoeden. Kinderen hebben hun ouders nodig." De twaalfjarige Jordi, maker van een website over cyberpesten, komt op eigen initiatief zijn verhaal vertellen: "Ik wil proberen om kinderen duidelijk te maken wat cyberpesten is en wat je er tegen kan doen. Hun ouders en leerkrachten weten en zien niets."

Op 18 april a.s. biedt stichting De Kinderconsument leerkrachten, bibliotheek/mediatheekmedewerkers, ouders, (jeugd)hulpverleners, politiemensen e.a. de kans om naar kinderen en jongeren te luisteren.

Informatie en opgave: www.kinderconsument.nl/congres De kosten zijn p.p. ¤ 225,- incl. BTW, incl. lunch e.d.

Info voor de pers: contactgegevens zie onder.

Contactgegevens:

Voor meer informatie met betrekking tot inschrijving, kunt u contact opnemen met Mag Events bv. Projectmanager: Nicky Broxterman 023-5430000/ n.broxterman@magevents.nl

Voor meer informatie of aanvragen van interviews met o.a. de podiumgasten en De Kinderconsument kunt u contact opnemen met het kantoor te Alkmaar: 072 520 15 40, of via pers@kinderconsument.nl Dhr. Bamber Delver is alg. directeur en woordvoerder.

HUB Uitgevers
Prof. Eijkmanlaan 2
2035 XB
Haarlem
tel: 023-5430000
fax: 023-5359627
e-mail: info@hub.nl web: www.hub.nl