Ingezonden persbericht


Persbericht

Seminar: Stop computerinbraak in uw organisatie

Utrecht, 6 maart 2007 - Computervirussen, Trojaansee paarden, spam, phishing, spyware, malware en pharming. Zomaar een greep van een aantal topics uit de vele nieuwsberichten die melding maken van criminele activiteiten rondom computergebruik. Computerinbraak zorgt voor steeds meer overlast bij organisaties. Het afgelopen jaar had zo'n vier van de tien organisaties last van cybercrime.

Organisaties zijn erg afhankelijk van informatiesystemen en kunnen zich het niet veroorloven dat financiële gegevens en klantgegevens kwijtraken en gevoelige informatie op straat komt te liggen. Bij veel organisaties is het beveiligingsbewustzijn van medewerkers nog ver onder de maat. Slechts een aantal organisaties onderneemt activiteiten op dit vlak. Deelnemers aan het seminar Cybercrime & Phishing van Media Plaza krijgen de gelegenheid diverse tools en technieken te verkennen waarmee informatie in hun organisatie beveiligd kan worden. Daarnaast worden ze op de hoogte gebracht van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van het bestrijden van digitale criminaliteit.

In het eerste deel van het seminar komt een aantal partijen aan het woord die cybercrime en phishing vanuit diverse oogpunten belichten. 's Middags staat het seminar in het teken van denken en doen. Bezoekers kunnen deelnemen aan twee workshops. Centraal thema van de workshops is het praktisch omgaan met diverse vormen van cybercrime.

Noot aan de redactie

Stichting Media Plaza stelt zich ten doel inspiratie, innovatie en verandering met behulp van ICT binnen Nederland op gang te brengen. Media Plaza fungeert als een kennisknooppunt waar de mogelijkheden van ICT-gerelateerde trends, thema's en technologie in waardeketens inzichtelijk wordt gemaakt. Media Plaza voorziet in voorlichting en kennisoverdracht door onder andere (interactieve) programma's, trainingen en seminars voor meer dan 30.000 managers per jaar. Onder het motto 'waar inspiratie innovatie wordt' laat Media Plaza zien en beleven welke vraag er leeft in de markt en welke hulp ICT hierbij kan bieden. Meer informatie: www.mediaplaza.nl.

Doelgroep

Het Cybercrime & Phishing seminar is gericht op IT en security professionals die onder andere werkzaam zijn in de financiële dienstverlening en overheid.

Cybercrime & Phishing seminar, 18 april 2007 te Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Inschrijven via www.mediaplaza.nl/seminar/cybercrime2007.

De deelnamekosten voor dit seminar bedraagt ¤ 4999,- excl. BTW. De pers kan kosteloos deelnemen aan dit seminar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mariëlle Kaanders, afdeling Marketing Communicatie.

Telefoon: 030 291 4125.

E-mail: marielle.kaanders@mediaplaza.nl.