Nieuw TV programma voor Piet Paulusma

12.03.2007 / 11:23 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Sbs productions

Sbs productions

Nieuw TV programma voor Piet Paulusma

In het nieuwe programma Het Leukste Gat van Nederland gaat Piet Paulusma op zoek naar het leukste dorpje of gehucht van ons land. Bewoners die denken dat zij in het leukste dorp van Nederland wonen, kunnen zich opgeven via www.hetleukstegatvannederland.nl. Vervolgens komen in vijf afleveringen vijftien genomineerden voorbij en in de zesde aflevering wordt duidelijk welk gehucht zich het leukste mag noemen. Het Leukste Gat van Nederland is vanaf woensdag 18 april wekelijks om 23.15 uur te zien bij SBS 6.

Na De Mooiste Kerstversiering van Nederland houdt Piet Paulusma opnieuw een zoektocht door Nederland. Dit keer gaat hij op zoek naar het leukste dorp of gehucht van ons land. Kijkers kunnen zichzelf met hun dorp opgeven voor het programma via de website Hetleukstegatvannederland.nl. Piet bezoekt vervolgens degenen met de meest creatieve inzending en zij krijgen de kans om aan het grote publiek uit te leggen waarom juist dát dorp of gehucht uitgeroepen moet worden tot het leukste. In elke aflevering stellen drie kanshebbers hun dorpen voor.

Via de website kan ook gestemd worden op de genomineerden die in het programma te zien zijn. De plaats die uiteindelijk de meeste stemmen heeft, wordt uitgeroepen tot Het Leukste Gat van Nederland en krijgt de award overhandigd door Piet. Daarnaast wordt er een dorpsfeest georganiseerd en krijgt de winnaar een bedrag van 5000 euro om dit 'gat' nog leuker te maken.

Het Leukste Gat van Nederland wordt geproduceerd door SBS Productions en mede mogelijk gemaakt door Leerdammer. Het Leukste Gat van Nederland wordt vanaf woensdag 18 april wekelijks uitgezonden, om 23.15 uur bij SBS6.