Gemeente Nuth

www.limburg.nl/plattelandinuitvoeringnr. 8 22 maart 2007

Poelenwacht in Zuid-Limburg

De stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg (IKL) is op zoek naar vrijwilligers die de zorg voor de leefgebieden van twee uiterst zeldzame paddensoorten op zich willen nemen. Het gaat om de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad. IKL zoekt vrijwilligers uit Margraten, Valkenburg, Gulpen-Wittem, Meerssen, Simpelveld en Vaals die aan de slag willen als `poelenwacht'. IKL biedt daarvoor kosteloos een korte cursus aan op woensdagavond 18 en 25 april. Op 28 april is er een excursie/instructie. In de nazomer volgen er nog twee bijeenkomsten.
Dit project wordt gesteund door de Provincie Limburg in het kader van Platteland in Uitvoering. Voor meer informatie, Stichting IKL, tel: 0475- 386 430 of e-mail:
ikl@ikl-limburg.nlhanny@mcpm.infowlemans@xs4all.nl.

Wandelen op landgoed Terworm

---

Landgoed Terworm is altijd voor het publiek toegankelijk. Het weekend van 24 en 25 maart zijn echter gratis wandelroutes beschikbaar bij Motel van der Valk (Heerlen) en bij Kasteel Terworm. Terworm is een voorbeeld van een integraal project, dat wil zeggen een project waarbij meerdere doelstellingen tegelijkertijd gerealiseerd worden, in dit geval natuurontwikkeling, recreatiemogelijkheden én aandacht voor cultuurhistorie.

Biggen `op zicht' in Panningen en Urmond

---

In de Route 2020-uitzending van 26 maart wordt zichtbaar wat de Stichting Varkens in Zicht doet. Zondag 1 april organiseert Zichtstal 'Op den Haegh' een rondleiding voor kijkers van Route 2020 die nog beter willen zien hoe biggen leven in een modern varkensbedrijf. De rondleidingen vinden plaats om 11.00 uur en om 13.30 uur en duren ongeveer 45 minuten. Adres: Zichtstal 'Op den Haegh', Heibloemseweg 7 te Panningen. Opgeven uiterlijk 28 maart via de mail; Meer informatie Milieucoöperatie P&M, Hannie Kuypers: 077-306 17 44.

Ook Zichtstal `Op gen Hei' organiseert zondag 1 april een biggenborrel met beschuit met muisjes. De zichtstal is dagelijks geopend voor publiek tussen 9.00 en 17.00 uur. Adres: Bergerweg 8, 6129 PG Urmond Aanmeldingen uiterlijk vrijdag 30 maart via de mail: .


---