Ingezonden persbericht


Persbericht

Congres over culturele diversiteit; Making more possible with Diversity and Inclusion

Amsterdam, 4 april 2007

Hoe kan een bedrijf toegankelijker en aantrekkelijker worden voor klanten met een multiculturele achtergrond? Hoe kan een organisatie via universiteiten en hogescholen talenten met multiculturele achtergronden aantrekken en behouden? Deze vragen staan centraal op een congres dat op woensdag 18 april wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit en ABN AMRO in Amsterdam.

Om goed in te spelen op de actuele marktsituatie in het bedrijfsleven, is het aantrekken en behouden van medewerkers met diverse culturele achtergronden essentieel. Juist die diversiteit zorgt ervoor dat organisaties over hun eigen grenzen heen kijken en daardoor succesvol kunnen opereren, zowel nationaal als internationaal. De Vrije Universiteit Amsterdam en ABN AMRO willen met dit congres een bijdrage leveren aan de discussie welke rol het onderwijs speelt op het gebied van culturele diversiteit in organisaties. Tevens wordt beoogd meer bewustzijn te creëren van de waarde van een interculturele Zuidas als toplocatie, om daarmee de integratie van talent en bedrijfsleven te versnellen. Aan de basis hiervan staat de visie, dat bedrijven succesvoller zijn wanneer hun personeels- en klantenbestand op alle niveau's een afspiegeling zijn van de markt waarin zij opereren. Tijdens het congres gaan directeuren en beleidsmakers uit het bedrijfsleven in gesprek met toekomstige werknemers en ­gevers: de studenten van universiteiten en hogescholen in Amsterdam en omstreken.

Het congres heeft een internationaal karakter. Er zijn sprekers uitgenodigd uit verschillende (internationale) organisaties, die succesvol zijn op het gebied van diversity en inclusion. Zo spreken onder meer de heer Rijkman Groenink van ABN AMRO, René Smit, voorzitter College van Bestuur van de Vrije Universiteit en Job Cohen, burgemeester van Amsterdam.
De deelnemers bestaan uit medewerkers van ABN AMRO, studenten en medewerkers van de VU, vertegenwoordigers van bedrijven aan de Zuidas, overige onderwijsinstellingen, de gemeente Amsterdam en de overheid. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor diverse workshops, waar stellingen en actiepunten worden geformuleerd. Dagvoorzitter Charles Groenhuijsen laat deze in een paneldiscussie aan de orde komen. Doel is om zo de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs te optimaliseren en tot afspraken te komen op het gebied van diversiteitmanagement in organisaties.


Tijd en plaats
Seminar: `Making more possible with Diversity and Inclusion' Voor: leiders en beleidsmakers van organisaties gevestigd aan de Zuidas en voor studenten (derdejaars bachelor en master) van universiteiten en hogescholen. Meer informatie en programma: www.DiversityandInclusion.abnamro-events.eu Datum: woensdag 18 april 2007
Plaats: Hoofdkantoor ABN AMRO, Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam Zuidas Tijd: 10.30 ­ ca. 19.30 uur.