Gemeente Beek


Speurtocht Groeistuipjes

Ontdek de groeispurten van de natuur

Een gezinsactiviteit in en rond Plinthos te Daniken op woensdagmiddag 18 april 2007

Speurtocht Groeistuipjes

Woensdagmiddag 18 april organiseert het Centrum NME WM de gezinsactiviteit Speurtocht Groeistuipjes. Deze natuurspeurtocht start in centrum Plinthos in Daniken, tussen Schinnen en Geleen, om 14.00 uur en is opgezet door de IVN-afdelingen uit de regio.

Nu de zon langer schijnt, lijkt de natuur groeistuipen te krijgen. Bomen krijgen weer volop blad, takken groeien en planten komen als vanzelf weer uit de grond te voorschijn om te bloeien. Ook worden nu veel jonge dieren geboren en groeien snel groot.

Tijdens deze natuurspeurtocht kun je op verschillende manieren ontdekken welke groeistuipjes planten en dieren hebben. Niet alleen door goed te kijken maar ook door te ruiken en zelfs door goed te luisteren. Zo kun je met een echte stethoscoop de sapstromen in de bomen horen!

Voordat je met deze speurtocht begint ga je in de bovenverdieping van centrum Plinthos aan de slag met puzzeltjes, microscopen en geurpotjes.

Deze activiteit duurt ongeveer anderhalf uur. Stevige schoenen zijn beslist noodzakelijk, het Geleenbeekdal kan nat en modderig zijn.

De kosten voor deelname bedraagt één euro per kind.

Graag aanmelden door op dinsdag, woensdag en donderdag bellen met het centrum: 046 475 84 23 of kijken op de website www.cnme-wm.org.

Centrum Plinthos is te bereiken

* met het openbaar vervoer: vanaf station Geleen-Oost de spoorwegovergang Danikerstraat nemen en de weg volgen tot Daniken
1

* met eigen vervoer: A76 afslag Geleen-Beek, richting Munstergeleen/Schinnen, na spoorwegovergang 2e straat rechts, Daniken, na 200m aan de linkerkant, parkeerplaats voor Plinthos.