KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

4-4-2007

Watersporten op woensdag 18 april in de Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is dé week van het jaar waarin de Sport in Nederland extra onder de aandacht van elke Nederlander wordt gebracht. Van 13 tot en met 21 april vindt voor de vierde keer de Nationale Sportweek plaats met op woensdag 18 april de dag van de Watersport.

Op Centerparks de Kempervennen in het Brabantse Westerhoven krijgt de dag van de Watersport op woensdag 18 april 2007 extra aandacht. Ruim vierhonderd basisschoolleerlingen en leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs maken dan kennis met diverse vormen van watersport. Naast zeilen en windsurfen gaan de leerlingen ook actief kennismaken met kanoën, roeien, zwemmen en duiken.
De ambassadeurs van de Nationale Sportweek, Marco Borsato (duiken) en Frits Wester (zeilen) verzorgen samen met bekende topsporters het programma van die dag. Gerd Jan Poortman, voordekker op de ABN-AMRO II tijdens de Volvo Ocean Race 2005 2006 gaat de jeugd de beginselen van het zeilen bijbrengen.

Woensdag 18 april mediamoment tussen 13.00 en 14.00 uur
Speciaal voor de pers worden tussen 13.00 en 14.00 uur diverse demonstraties gegeven van de verschillende sporten en kan de pers kennismaken met de ambassadeurs, de topsporters en de meewerkende bonden. De kracht van deze dag ligt in de samenwerking tussen de watersportbonden, te weten: Koninklijk Nederlands Watersport Verbond, Nederlandse Kano Bond, Koninklijke Nederlandsche Roeibond, Nederlandse Onderwatersport Bond, Koninklijke Nederlandse Zwembond en de
Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond.

RU on Board (Are You on Board)
Aansluitend krijgt de pers informatie over het project RU on Board (Are You on Board). Het Watersportverbond heeft samen met de Roeibond, de Kanobond en de Waterski & Wakeboardbond een project opgezet om de sportvoorzieningen in de regio Eindhoven, Helmond, Tilburg en Den Bosch te vergroten, om op een makkelijkere manier aan watersport te kunnen doen en dit via websites goed toegankelijk te maken. Dit project heet RU on Board (Are You on Board) en is toegewezen door NOC*NSF in het kader van het beleid van het ministerie van
Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Internetadres: www.nationalesportweek.nl
E-mailadres:christoffel.vanhees@watersportverbond.nl