Deelgemeente Charlois Rotterdam

Met vaders in gesprek tijdens Vaderweek

Dagelijks bestuurder Lionel Martijn gaat op woensdagochtend 18 april aanstaande met vaders in gesprek over de opvoeding van hun kinderen. Dit gebeurt op basisschool de Toermalijn in Zuidwijk.

De week van 16 april tot 22 april is in Rotterdam uitgeroepen tot Vaderweek. De gehele week worden vaders aangemoedigd hun kinderen naar school te brengen en samen met hen allerlei activiteiten te ondernemen.

Doelstelling van de vaderweek is de onderwijskansen van kinderen te vergroten. De organiserende Stichting de Meeuw stelt dat vaders net zo belangrijk zijn als moeders maar, dat de opvoedende rol van moeder doorgaans veel groter is dan die van de vader. De stichting wil dit patroon doorbreken door vaders meer bij hun kinderen te betrekken, om te beginnen bij de school. Vorig jaar namen duizenden vaders deel aan de Vaderweek.

De deelgemeente Charlois stimuleert de betrokkenheid van vaders bij de opvoeding van hun kinderen. Daarom houdt dagelijks bestuurder Lionel Martijn op de Toermalijn een themabijeenkomst.