Gemeente Geldrop-Mierlo


INFORMATIEAVOND INRICHTINGSPLAN RECREATIEGEBIED DE SMELEN

Eind 2004 heeft Gedeputeerde Staten het bestemmingsplan Smelen fase II goedgekeurd. De uitbreiding van een van de waterplassen is onderdeel van het plan. Daarna is het gehele gebied bruikbaar voor recreatiedoeleinden. Op woensdag 18 april is er een informatieavond. U krijgt dan een toelichting op het ontwerp Masterplan, de te volgen procedures en de te verstekken vergunningen vanwege de zandwinning. Er wordt ook ingegaan op de uitvoering van de zandwinning. U bent om 20.00 uur van harte welkom bij Partycentrum Cocody, Zwembadweg 15 in Geldrop.

MASTERPLAN (ONTWERP)

Nu de zandwinning gaat plaatsvinden krijgt het recreatieplan de Smelen zijn definitieve vorm en kan het gebied verder ingericht worden voor de stille recreatieve zoals in 1993 door de gemeenteraad reeds is besloten. Op grond van deze uitgangspunten is er een Masterplan (inrichtingsplan/ontwerp) gemaakt dat op deze avond nader wordt toegelicht. Er wordt ook uitleg gegeven over de uitvoering van de zandwinning en de tijd die deze werkzaamheden in beslag nemen.

ONTGRONDINGS- EN MILIEUPROCEDURE

Om de waterplassen uit te kunnen breiden en zand te winnen zijn er diverse vergunningen nodig. De Provincie verstrekt deze vergunningen. Tijdens de informatieavond gaan medewerkers van de Provincie nader in op de procedure en de vergunningverlening. De vergunningverstrekking wordt gepubliceerd in de lokale dag- en weekbladen. De vergunning ligt daarna zes weken ter inzage in het gemeentelijk Informatiecentrum, Hofstraat 4 in Geldrop.

UW MENING

U kunt op 18 april uw mening geven en reageren op de plannen die we presenteren. Bij de verdere uitwerking houden wij, voor zover mogelijk, rekening met uw wensen en ideeën.

Wilt u bij de informatieavond aanwezig zijn? Dan vragen wij u vriendelijk om ons dat vooraf te laten weten. Meldt u zich aan bij de receptie van het gemeentehuis, telefoon (040) 289 38 93. Wilt u meer informatie over het inrichtingsplan? Neemt u dan contact op met Niek Gorris van de afdeling Openbare Werken. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (040) 289 37 33