Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers


PERSMEDEDELING VAN KAMERVOORZITTER Herman DE CROO

WAT IS ER NIEUW AAN DE KRUISPUNTBANK VAN DE WETGEVING ?

VOORSTELLING VAN DE NIEUWE WEBSITE

18 APRIL OM 12 UUR 30 - INTERNATIONALE ZAAL
---

De Kruispuntbank van de wetgeving is een onmisbaar hulpmiddel ten dienste van iedere specialist van het Recht om de laatste stand van het Recht te kennen. De Kruispuntbank is een interface waarop diverse "wetgevingswebsites" aangesloten zijn zoals bij voorbeeld die van de Senaat, het Hof van cassatie, de Raad van State, het Arbitragehof, het Vlaams parlement, ...

De Kruispuntbank is operationeel sinds 8 maart 2005. Sindsdien evolueerde die site voortdurend. Sommige gemeenschaps- en gewestinstellingen sloten zich aan.

Onlangs is een nieuwe interface ontworpen. Dat was nodig om de site verder te kunnen uitbreiden en om de gebruiksvriendelijkheid ervan te verbeteren.

Kamervoorzitter De Croo beschouwt de portaalsite in zijn nieuwe vorm als de afronding van de eerste fase van het project.
De technische implementatie ervan zal klaar zijn midden april 2007.

Kamervoorzitter De Croo nodigt u daarom uit op de voorstelling van de vernieuwde site van de Kruispuntbank van de wetgeving.

Op de voorstelling zullen ook de verdere evoluties van deze website geduid worden. Want de evolutie van de Kruispuntbank gaat verder. Meer performantie in zoekoperaties en het opvoeren van gebruiksvriendelijkheid blijven een voortdurende zorg.

PERS Voorstelling van de vernieuwde site van de Kruispuntbank van de wetgeving en receptie op woensdag 18 april 2007 om 12u30 in de Internationale Zaal van de Kamer. Inschrijvingen: pri@dekamer.be
Ingang: Leuvenseweg 13.

Brussel, 11 april 2007.
Luc DE LOY Eerste directieraad Dienst Documentatie en Archief van de Kamer Luc.deloyvermeulen@dekamer.be - 02/549.80.59