Gemeente Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden dit jaar winnaar 'Innovatief Teamspeler EnergieTransitie'

De gemeente Leeuwarden is genomineerd voor de titel 'Innovatief Teamspeler EnergieTransitie'. Op woensdag 18 april wordt bekend of de gemeente Leeuwarden in de prijzen valt.

De prijs wordt uitgereikt door minister Jacqueline Cramer van VROM en minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken tijdens het Avondcongres voor Creatieve Energie EnergieTransitie.

Energietransitie is een ontwikkeling om over te gaan naar nieuwe vormen van energie. Deze titel is speciaal voor organisaties die zich met kracht inzetten voor de energietransitie. Het toont aan dat de genomineerden koploper zijn op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Om dit te realiseren zijn veel partijen nodig. In Leeuwarden is deze samenwerking met andere partijen erg goed. Zonder de inzet van Energy Valley, Woningcorporaties, banken, autodealers/importeurs, energiebedrijven, Omrin, NOM, Provincie Fryslân, installateurs, bouwers, adviesbureaus, ontwikkelaars en de Nationale transitieplatforms zouden in Leeuwarden veel minder projecten kunnen worden gerealiseerd.

De gemeente Leeuwarden heeft duurzaamheid zeer hoog in het vaandel. De gemeente heeft een stimulerende rol om rijden op duurzame brandstoffen in de gemeente en daarbuiten te bevorderen. Ook bij de ontwikkelingen voor de toepassing van biogas zet Leeuwarden flinke passen vooruit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058- 233 4002.


Noot voor de redactie,