Artifort eert Pierre Paulin met comeback topmodellen

16.04.2007 / 10:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Artifort

Artifort

Artifort eert Pierre Paulin met comeback topmodellen

MILAAN (16 april 2007) - Artifort, vermaard Nederlands fabrikant van designmeubels, brengt twee van zijn topmodellen opnieuw op de markt. De herintroductie van Le Chat (fauteuil) en de ABCD-bank is een eerbetoon aan Pierre Paulin. De Fransman - bij leven al een legende - viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum als ontwerper, waarvan 50 jaar voor Artifort.

Paulins carrière kenmerkt zich door vernieuwende modellen die een tijdloze kwaliteit en schoonheid ademen. De ABCD-bank en Le Chat zijn daarvan bekende voorbeelden. De herintroductie van beide ontwerpen vindt woensdag 18 april plaats op de jaarlijkse Salone Internazionale del Mobile in Milaan. Pierre Paulin zal bij de presentatie spreken over zijn lange en vruchtbare verbintenis met Artifort.

De comeback van Le Chat en de ABCD-bank past geheel in de lijn van Artifort. Het meubelhuis staat bekend om zijn frisse, moderne vormgeving waarbij het put uit een rijk verleden. Zo ontstond ook het idee om topstukken aan te kleden met de Momentum-stof. Deze strechstof van Jack Lenor Larsen is beroemd vanwege zijn golvende en grillige kleurenpatroon.

Presentatie

De media zijn op woensdag 18 april vanaf 16.00 uur van harte welkom op de Artifort-stand F26 van de meubelbeurs in Milaan. U heeft daar ook de mogelijkheid Pierre Paulin te interviewen. Om een interviewafspraak te regelen kunt u contact opnemen met Monique Beaumont +32 8793 9703 (mbeaumont@artifort.com)

Artifort

Artifort (www.artifort.com) geldt sinds decennia als een instituut in de wereld van de designmeubels. Het van oorsprong Maastrichtse meubelhuis vestigde in de rebelse jaren '60 en '70 definitief zijn naam, vooral met zijn zitmeubilair. Artifort bood creatieve ruimte aan gerenommeerde jonge architecten die braken met de heersende conventies en kozen voor lichte, vloeiende lijnen en fris, opvallend kleurgebruik. Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt bezorgden met hun ontwerpen Artifort een grote naam. Anno 2007 inspireren deze meesters de huidige ontwerpers zoals René Holten, Wolfgang Mezger en Patrick Norguet tot nieuwe spraakmakende modellen. Als blijk van waardering voor het rijke verleden houdt Artifort bekende modellen in zijn collectie. Niet uit louter sentiment, maar vooral ook omdat mensen er naar blijven vragen. De betrokkenheid van het publiek komt ook tot uiting in de namen waaronder verschillende modellen beroemd zijn geworden. Ontwerpen verlieten de fabriekshal vaak onder hun productienaam F 437 of F 577, waarna de liefhebbers en de media het design-meubilair beloonden met expressieve namen zoals Orange Slice en Tongue.

Pierre Paulin

Pierre Paulin (Parijs, 1927) begon in de jaren '50 met ontwerpen voor Thonet en Artifort. Als vormgever raakt hij in de daaropvolgende decennia betrokken bij grote internationale projecten. Zo mag hij de privé-vertrekken van het Franse presidentiële paleis inrichten. Ook kleedt hij de passagiersruimten van de toestellen van Air France aan. Het werk van Paulin staat permanent tentoongesteld in verscheidene musea. Zo zijn zijn meubelontwerpen te bezichtigen in het Centre Pompidou (Parijs) en het Museum of Modern Art (New York).