Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 16 april 2007

Wethouder H. Meijer slaat 18 april eerste paal Facilitair Centrum Noord.

Facilitair Centrum Noord (FCN) is de naam voor de nieuwe school voor het beroepsonderwijs van het VMBO. Het FCN komt aan de toekomstige Gravin Jacobastraat, naast het zwembadcomplex De Hoornse Vaart. Het bouwterrein is inmiddels klaargemaakt en de werkzaamheden gaan binnenkort van start. Wethouder Meijer slaat de eerste paal op woensdag 18 april om 15.00 uur. De eerste stap op weg naar een prachtig gebouw, op te leveren in de zomer van 2008.

Het FCN gaat onderdak bieden aan twaalf opleidingen in de sectoren techniek, economie en zorg en welzijn. In totaal krijgt de school 750 leerlingen.

Aan de totstandkoming van het FCN werken drie partijen samen; de gemeente Alkmaar, de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland-Noord (SOVON), de Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs voor Alkmaar en omstreken (CVA). De drie betrokken scholen zijn Willem Blaeu (SOVON), het Stedelijk Dalton College (SOVON) en Jan Arentsz (CVA).


---
Noot voor de pers:
U bent van harte welkom op woensdag 18 april vanaf 14.45 uur op het bouwterrein. Na het slaan van de eerste paal kunt u in sporthal de Hoornse Vaart, onder het genot van een hapje en drankje, kennismaken met de betrokken partijen van het bouwproject.

Meer informatie
Elles Eikenaar, communicatiemedewerker gemeente Alkmaar, (072) 548 8994. Zie ook www.fcn.alkmaarweb.nl.


-----------------------

---- --