LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 18 april 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatoren Dieuwertje Blok en Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

H.J.A. Hofland - Dieuwertje Blok en Francisco van Jole praten vanavond met H.J.A. Hofland over zijn boek 'Cicero Consultants', dat 19 april verschijnt. De roman gaat over twee vrienden die een een bureau oprichten 'voor al uw toespraken'. Maar dan toch vooral toespraken voor de gedemocratiseerde übermensch die wil scoren, winnen, angst zaaien en gehaat worden.

Fabian Jansen - Acteur Fabian Jansen van het Onafhankelijk Toneel komt praten over zijn theaterstuk 'Door 't stof'. Het stuk vertelt het verhaal van twee mensen een dag na de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Familie en vrienden gaan ervan uit dat ze in het World Trade Centre aanwezig waren, en dus omgekomen zijn. Dit is niet waar, Ben Harcourt is in het appartement van zijn minnares en werkgever Abby Prescott. Ze bekijken de mogelijkheden om samen een nieuw leven te beginnen. Laat Ben zijn gezin weten dat hij nog leeft, of grijpen Abby en hij deze kans?

Raimond Wouda - Raimond Wouda vertelt over zijn fototentoonstelling 'School'. De afgelopen jaren fotografeerde hij middelbare scholen. Hij schoot bewust niet in klaslokalen, maar juist in die ruimtes waar leerlingen voor een beperkte tijd ontspannen en zichzelf kunnen zijn. De beelden die zijn ontstaan tonen de op elkaar gepakte jongeren, en bieden een nooit getoond perspectief op de hedendaagse jeugd in Nederland. Onderling gedrag, groepsvorming, kleding en haardracht, alles wordt in een enkel beeld bijeengebracht.

Christine Wagner - 'De Kunst van verzoening' is een festival georganiseerd door Vrede van Utrecht. Christine Wagner legt uit dat, wanneer de oorlog is afgelopen, de vrede nog niet direct een feit is. En vrede is ook niet het resultaat van wat politici bedacht hebben, maar van mensen die samen een nieuw begin maken. In de voorstellingen op het festival staan het leven na de oorlog, de mogelijkheid tot een nieuw begin en vrede centraal. Daarnaast richten de workshops, het danstheater en de concerten zich op samenwerking tussen mensen.

Vaste onderdelen:

De huisbioloog - Kees Moeliker komt regelmatig langs in Desmet Live om als huisbioloog wetenswaardigheden en nieuwtjes uit de wereld van de natuur te bespreken. Ook neemt Kees elke keer een onwaarschijnlijk onderzoek mee.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman of verhalenbundel die dezelfde week verschijnt. Vandaag wordt de eerste bladzijde voorgelezen van 'Cicero Consultants', de nieuwe roman van H.J.A. Hofland.

Buitenlandse correspondenten - Buitenlandse journalisten bespreken regelmatig actuele LLiNKe thema's in de uitzending. Vandaag de Poolse journaliste Malgorzata Bos-Karcwezska.

Live-muziek - Het live-optreden is deze week van de Surinaams-Nederlandse Nicole Philomena. Ze heeft de afgelopen jaren verschillende zangstijlen uitgeprobeerd, van chansons, blues en fado tot Zuid-Amerikaanse muziek. Nu zingt zij een combinatie van deze invloeden, en dan met name een mix van Spaantalige Zuid-Amerikaanse muziek, Portugese Fado en Afrikaanse ballads.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT