Gemeente Leiden

Leiden Noord gaat door met campagne tegen zinloos geweld

Op woensdag 18 april a.s. is de aftrap voor de activiteiten voor 2007 in het kader van het project tegen zinloos geweld in Leiden Noord. Die dag wordt om 15.00 uur de eerste stoeptegel met het lieveheersbeestje tegen zinloos geweld geplaatst voor buurthuis 't Spoortje in Leiden Noord. De Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld reikt de tegel uit aan Tineke van Rossum, manager Noord en Midden van de Leidse Welzijnsorganisatie, die de stoeptegel vervolgens in het trottoir plaatst.

De campagne tegen zinloos geweld ging in september 2006 van start op de basisscholen in Leiden Noord met de uitreiking van 5 kidskisten. Het vervolg van het project dit jaar is de start van projecten voor kleuters en voor jongeren van twaalf jaar en ouder. Op 18 april start Sleuteldrop met zes weken van (creatieve) activiteiten die in het teken staan van kids tegen zinloos geweld. Zo worden op de schoolpleinen en op het complex Roodenburg verschillende activiteiten georganiseerd. De periode wordt op 30 mei afgesloten met een fairplay sportdag. Daarnaast is het de bedoeling dat de komende tijd op verschillende openbare plekken in Leiden Noord een stoeptegel met het lieveheersbeestje komt te liggen. Jongeren vragen instellingen een tegel te sponsoren. Van het geld dat ze hiermee bijeen sparen mogen ze activiteiten in Leiden Noord organiseren.

De activiteiten zijn een initiatief van het project Leiden Buitengewoon Veilig en worden gesponsord door de woningcorporaties in Leiden, de Stichting Fonds 1818 en de gemeente Leiden.

Uitnodiging voor de pers:
U bent van harte welkom bij deze gebeurtenis op woensdag 18 april om 14.45 uur in buurthuis 't Spoortje (Bernhardkade 40 te Leiden). De starthandeling is om 15.00 uur.

Nadere informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edith Swinkels, Bureau Communicatie, telefoon (071) - 516 52 26


---- --