Universiteit van Tilburg

16 april 2007

Désanne van Brederode over primitief Nederland in Salon Arnon

Op woensdag 18 april spreekt de schrijfster Désanne van Brederode in Salon Arnon over haar essay Brief aan een gelukzoeker, geschreven in het kader van de landelijke Maand van de Filosofie over Het redelijke beest. In het essay beschrijft Van Brederode de samenleving aan een buitenlander die naar Nederland wil komen. Op geestige wijze fileert ze de Nederlandse cultuur, die helemaal niet zo hoogstaand blijkt te zijn, maar nog zeer primitief en letterlijk dierlijk. Van de hamsterweken tot het vele na-apen van elkaar, de buitenlander blijkt zich van allerlei kanten te moeten aanpassen aan het redelijke beest dat Nederlander heet.

Salon Arnon brengt studenten en geïnteresseerden uit de provincie op een bijzondere en feestelijke manier met elkaar in contact. De salon wordt georganiseerd door het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing van de Universiteit van Tilburg (UvT), samen met studenten van de UvT, Avans Hogeschool en Fontys Hogescholen.

Salon Arnon, woensdag 18 april, muziekpodium Paradox te Tilburg, 20.30 uur.

Noot voor de pers
Journalisten zijn van harte welkom om Salon Arnon bij te wonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Schiks, Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing, j.a.schiks@uvt.nl, of kijk op www.uvt.nl/cwl.