Gemeente Spijkenisse


Presentatie boek `Van vuilnis tot Reinis'

16 april 2007

Op woensdag 18 april ontvangt burgemeester Salet het eerste exemplaar van het boek `Van vuilnis tot Reinis' uit handen van Hanns van Kruijl, directeur van NV Reinis. De overhandiging vindt omstreeks 15.00 uur plaats in het bedrijfsrestaurant van NV Reinis, dat is gevestigd op de Stadswerf aan de Elementenweg 24. De burgemeester brengt die middag een kennismakingsbezoek aan de Stadswerf.

In opdracht van NV Reinis (de voormalige Stadsreiniging van Spijkenisse) heeft publiciste Caroline van der Zalm een rijk geïllustreerd boek geschreven over de geschiedenis van de stadsreiniging in Spijkenisse. Aanleiding vormde de verzelfstandiging van de Stadsreiniging per 1 januari 2006. Dat was een mijlpaal in de historie van de afvalinzameling van Spijkenisse. Directeur Hanns van Kruijl wilde toentertijd bij het voorbereiden van zijn speech teruggrijpen op een stukje geschiedenis, maar dat viel niet mee. Het idee voor een boek was geboren.

Het boek heeft de titel meegekregen `Van vuilnis tot Reinis'. In het boek komt een flink aantal oud-medewerkers van de gemeente en de Stadsreiniging aan het woord. Verder zijn alle ontwikkelingen op het gebied van afvalinzameling in kaart gebracht. Het boek telt 64 pagina's, is gedrukt in een oplage van 1000 stuks en binnenkort verkrijgbaar bij de filialen van boekhandel Edel in Spijkenisse.