Gemeente Rotterdam

16 april 2007

Kinderen geven het stadhuis een sopje

Op 18 april wordt het spic en span in en rond het stadhuis. Kinderen van de basisschool Paus Johannes maken in de vroege ochtend de omgeving van het stadhuis aan de Coolsingel schoon. Zij krijgen daarbij de medewerking van wethouder Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) en mensen van Roteb en Gemeentewerken.

Deze Voorjaarsschoonmaak door kinderen is de start van de stedelijke Opzoomercampagne 2007. De Voorjaarsschoonmaak daagt Opzoomerkids uit om in hun eigen straat de handen uit de mouwen te steken voor een schone en hele straat. Voor de kinderen van de Paus Johannes school is dit gesneden koek: in hun onderwijsprogramma neemt het thema schoon en heel een belangrijke plaats in. Rotterdam is veel kinderen rijk die de handen uit de mouwen willen steken. Op dit moment hebben zich al 225 teams, 5000 kinderen, aangemeld.

Opzoomerkids doen de Voorjaarsschoonmaak niet alleen. Volwassenen worden uitgedaagd voor de kinderen iets terug te doen na afloop van de schoonmaakactie, bijv. het verzorgen van een hapje of een drankje of een spelletje doen.

De Voorjaarsschoonmaak voor Opzoomerkids past binnen de doelstellingen uit het collegeprogramma: gemeente en burgers trekken samen op om de stad schoon en heel te brengen en te houden.

Programma
8.15 ontvangst kinderen door wethouder Bolsius en directeuren Roteb en GW, respectievelijk Jaeger en Verhoeven 8.20 start ontbijt
8.45 oversteek naar stadhuis in "schoonmaakexpress" 8.50 start "Schoon en Heel parcours"
9.40 maken foto op bordes
9.50 afscheid van wethouder Bolsius

noot voor de redactie/