Gemeente Heiloo


Ondertekening Intentieverklaring Brede School Zandzoom

Op woensdag 18 april a.s. om 13.00 uur vindt op het gemeentehuis van Heiloo de ondertekening plaats van de Intentieverklaring Brede School Zandzoom.

De organisaties die de intentieverklaring gaan ondertekenen zijn de Openbare Bibliotheek Heiloo, Stichting Peuterspeelzalen Heiloo, het Petrus Canisius College, het ISOB, de Muziek- en Dansschool Heiloo, Kinderdagverblijf Kits Oonlie en Stichting Flore. Deze organisaties zijn na meerdere gezamenlijke overleggen door het College van Burgemeester en wethouders aangewezen als uiteindelijke partners die de Brede School Zandzoom vorm gaan geven. Met deze partners kan de visie van de Brede School Zandzoom gerealiseerd worden en wordt aan de bezoekende leerlingen een totaal pakket aangeboden dat kan inspelen op alle facetten van hun ontwikkeling.

Om het commitment van deze partijen te formaliseren is de Intentieverklaring Brede School Zandzoom opgesteld. Met het ondertekenen van deze intentieverklaring spreken de deelnemende partijen uit de realisatie van de Brede School Zandzoom voortvarend ter hand te nemen. Dit wordt bewerkstelligd door optimaal samen te werken en een voorzieningenniveau te realiseren dat voldoet aan de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders in de toekomstige wijk Zandzoom.

Met het ondertekenen van de intentieverklaring spreken de partijen zich ook uit op een constructieve wijze een bijdrage te leveren aan de voorbereiding en uitvoering van de activiteiten die in een gezamenlijk vastgesteld Plan van aanpak Brede School Zandzoom geformuleerd zijn. Met het uitwerken van het Plan van aanpak bewerkstelligen de organisaties dat de inhoudelijke doelstellingen, het inhoudelijke programma van eisen omschreven wordt maar ook dat er een ruimtelijk plan gemaakt wordt waar alle organisaties optimaal kunnen bijdragen aan de ontwikkelingskansen van de toekomstige kinderen.

Het Plan van aanpak wordt het document waarmee een architect aan de gang kan om een gebouw te ontwerpen dat voldoet aan de wensen en de eisen die de organisaties stellen zodat uiteindelijke de Brede school Zandzoom na een bouwperiode een feit is.