KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

17-4-2007

Demmerikse brug Vinkeveen gestremd van 18 april tot en met 30 april 09.00 uur.

De Demmerikse brug ligt tussen de Zuidplas en de kleine plas van de Vinkeveense plassen en vormt dé toegang tot de Vinkeveense Plassen. Deze brug is niet de jongste meer en delen van het brugdek moeten worden vervangen.

Volgens planning zouden de werkzaamheden begin april afgerond zijn. De werkgroep Loosdrechtse Plassengebied van het Watersportverbond heeft uitgezocht waarom de stremming langer duurt dan verwacht en daardoor vele toervaarders dupeert die graag van en naar de Vinkeveense Plassen varen.

Buiten zijn schuld kreeg de aannemer te maken met een
leveringsachterstand van staal. Hierdoor heeft de aannemer gevraagd om uitstel van de werkzaamheden en de provincie heeft dit, enigszins morrend, geaccepteerd.

Het werk wordt nu uitgevoerd van 18 april tot en met 30 april. Om 09.00 uur op 30 april wordt de brug weer volledig in gebruik genomen.

De dienst wegen, verkeer en vervoer van de provincie Utrecht heeft de werkgroep Loosdrechtse Plassengebied toegezegd om, als dit soort zaken in de toekomst weer gebeuren, de werkgroep direct op de hoogte te stellen.