KNHS


Aftrap Rijnland Cup bij voltigewedstrijd in Lisse 18 april 2007
Carola Sneekes

1 | 2 | 3 | 4

Op zondag 14 en 15 april is er weer met veel enthousiasme gevoltigeerd bij voltigevereniging St. Hubertus te Lisse. Tijdens deze zeer zonnige twee daagse voltigewedstrijd was een groot deel van de Nederlandse voltigeurs vertegenwoordigd. Zowel op zaterdag als zondag is er in verschillende solo- als teamrubrieken gevoltigeerd.

Met name op zondag 15 april was de wedstrijd in Lisse druk bezocht! Veel solovoltigeurs en ook een grote groep teams deed op deze dag een greep naar een mooie eerste plaats en een poging om kwalificatiepunten voor de hippiade te verdienen. Bij de solo klasse A wist Marjon de Roos een eerste plaats te bemachtigen met een 6.693. De duitse Suzan Wunderle volgde haar op de voet en Carola Sneekes (foto 1) eindigde vlak daarachter op een mooie derde plaats.

Bij de teams in de klasse A, B en C is het afgelopen weekend ook de aftrap gegeven voor de Rijnland Cup. Deze competitie bestaat uit 5 wedstrijden waarvan in Lisse de eerste 2 zijn gevoltigeerd. De winnaar van de Rijnland Cup verdient een stimuleringsprijs van 500 euro te besteden aan trainingen, gastlessen etc. ter stimulering van de prestaties van het winnende Rijnlandcup team. Na de eerste 2 wedstrijden staat het team van voltigevereniging Den Helder (foto 3) bovenaan. Nipt gevolgd door het team van Groenendaal en team II van De Molen. Op 27 mei zal de volgende wedstrijd voor Rijnland Cup worden gevoltigeerd.