Politie Hollands Midden

Datum: 18 april 2007

Lisse Verdachten van zware mishandeling aangehouden De politie heeft dinsdag 17 april twee Hagenaren van 26 en 30 jaar en een 29 jarige Delftenaar aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Vrijdag 30 maart in de middag werd een 36 jarige Leidenaar op de Grachtweg nabij de Aldi door drie personen mishandeld. Daarbij werd ook gebruikgemaakt van een staaf. Na de mishandeling waren de drie personen weggereden in twee auto's. Omstanders vingen de Leidenaar op en belden de politie. De Leidenaar had eerder op de dag een conflict met één van de daders, een collega, gehad. Dit mondde buiten uit in de mishandeling waarbij de twee andere verdachten kennelijk waren gewaarschuwd. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Leiderdorp Na twee jaar alsnog hotelrekening betaald Een 36 jarige Hagenaar heeft dinsdag 17 april na ruim twee jaar alsnog een hotelrekening bij IBIS in Leiderdorp betaald. De man stond gesignaleerd in het land voor oplichting. De Hagenaar had zich in december 2004 vanwege de signalering onder een andere naam bekend gemaakt bij het hotel. Net voor de kerstdagen vertrok de Hagenaar zonder te betalen. Dinsdag werd hij door het korps Amsterdam-Amstelland aangehouden. De Hagenaar bekende de nog openstaande schuld en betaalde alsnog het volledige bedrag van 477 euro. Tegen de Hagenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Groenoord en een woning aan de Pallasstraat. Beide inbraken vonden op klaarlichte dag van dinsdag 17 april plaats. De inbreker(s) braken ramen open om binnen te komen. Op dit moment is nog niet bekend of en wat er uit de woningen is gestolen.

Gouda Diefstal na insluiping De politie doet onderzoek naar een insluiping in een woning aan de Vossenburchkade waarbij in ieder geval een MP3-speler en twee digitale fotocamera's zijn gestolen. De insluiping vond dinsdag 17 april tussen 11.00 en 14.00 uur plaats. Vermoedelijk had de bewoonster haar woning bij het verlaten niet goed afgesloten. De politie wijst er op dat het belangrijk is om altijd deuren en ramen goed af te sluiten, ook als men elders in de woning is en geen zicht heeft op vertrekken die van buiten te betreden zijn.

Gouda Tasjesroof en poging daartoe De politie doet onderzoek naar de diefstal van een handtas en een poging daartoe. Beide incidenten gebeurden dinsdag 17 april kort na elkaar. Op de Gravestein werd rond 17.30 uur van een 64 jarige vrouw uit Gouda geprobeerd haar handtas te stelen. De vrouw liep daar met een kinderwagen. Plotseling greep een nog onbekende haar om haar hals hangende handtas. Het lukte de dader niet om de handtas te stelen. Door het geweld viel de vrouw en liep enkele schaafwonden op waaraan zij zich bij een huisartsenpost liet behandelen. Getuigen spreken over een dader die op een fiets wegreed. Een 48 jarige vrouw uit Gouda overkwam nagenoeg hetzelfde op de Willem Barentzlaan. Rond 18.50 uur greep een nog onbekende man daar haar handtas. De vrouw fietste op dat moment. Door het geweld kwam de vrouw ten val en liep daardoor letsel op aan het gezicht. Zij moest daaraan in het ziekenhuis worden behandeld. Van de dader die er met haar handtas vandoor ging, er wordt gesproken over een ongeveer 28 jarige man, ontbreekt nog ieder spoor. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Gouda via 0900-8844. ----------------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------
---


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --