Concert at SEA eerste klimaatneutrale festival van Europa

18.04.2007 / 09:56 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cmc2

Cmc2

Concert at SEA eerste klimaatneutrale festival van Europa

Renesse, 18 april 2007- Het nieuwe Nederlandse popfestival Concert at SEA zal dit jaar klimaatneutraal worden georganiseerd. Dit is het gevolg van een samenwerking met KlimaatNeutraal Groep uit Arnhem. Alle CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door Concert at SEA wordt gecompenseerd door te investeren in bos- en duurzame energieprojecten. Concert at SEA geeft hiermee concreet invulling aan haar missie om een duurzaam en maatschappelijk verantwoord muziekfestival te organiseren.

Een totaal van ruim 300 ton CO2 veroorzaakt het verkeer naar het evenement en gebruik van licht en geluid zal door Concert at SEA volledig gecompenseerd worden. Concert at SEA is daardoor het eerste klimaatneutrale muziekfestival van Europa.

Dennis Luken, mede organisator van Concert at SEA in een reactie: ' We zijn trots dat ons festival zich een klimaatneutraal popfestival mag noemen. De komende jaren zal het milieu en de Noordzee een steeds belangrijkere rol innemen binnen onze organisatie, simpelweg omdat ons evenement zo bijzonder is door de natuur. We hopen dat ons voorbeeld gevolgd zal worden door vele andere festivals in Europa'.

Op zaterdag 30 juni 2007 vindt op de Brouwersdam in Zeeland voor de tweede keer Concert at SEA plaats. Tijdens het zes uur durende festival worden de bezoekers getrakteerd op live optredens van onder andere BLOF, Trijntje Oosterhuis, De Dijk en Vanvelzen. Er zijn inmiddels al meer dan 50.000 tickets voor het festival verkocht.

Meer informatie is beschikbaar op www.concertatsea.nl en www.klimaatneutraal.nl

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dennis Luken van Concert at SEA op 06 - 22509005 of Denis Slieker van Klimaatneutraal Groep op 06-52455639.

KlimaatNeutraal Groep uit Arnhem zet zich in om klimaatverandering tegen te gaan, door organisaties de mogelijkheid te bieden om de eigen CO2 uitstoot te compenseren. Dit gebeurt met de aanplant van bossen en door middel van duurzame energiebronnen. Organisaties kunnen ervoor kiezen om de uitstoot als gevolg van autogebruik, vliegreizen, energieverbruik, evenementen of van een
specifiek product te compenseren. Meer informatie is beschikbaar op www.klimaatneutraal.nl