Gemeente Beuningen


Cliëntenraad Wet werk en bijstand zoekt mensen
Opnieuw gaan enkele leden van de cliëntenraad Wet werk en bijstand ons verlaten: zij hebben werk gevonden en horen dus niet langer tot de doelgroep. Wij zijn dus op zoek naar nieuwe leden!

De cliëntenraad adviseert het college en de gemeenteraad over de bijstandswet maar ook over bijvoorbeeld de Wet Kinderopvang, de Wet Inburgering en het Minimabeleid. Hierbij gaat de cliëntenraad uit van het belang van de gebruikers van deze regelingen.

De cliëntenraad is op zoek naar nieuwe leden uit de gemeente Beuningen die zelf belang hebben bij het beleid op deze terreinen, en die mee willen praten over de inhoud van dit beleid. Dit is bijvoorbeeld als u zelf een Wwb-uitkering ontvangt, gesubsidieerde arbeid verricht, een nabestaandenuitkering ontvangt of als u geen uitkering heeft maar wel aan het werk wilt en ingeschreven staat bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

De vergaderingen van de cliëntenraad vinden iedere twee à drie maanden plaats in het gemeentehuis van Beuningen. De raad krijgt van de gemeente faciliteiten, zoals administratieve ondersteuning en een scholings- en werkbudget. De cliëntenraadsleden krijgen een onkostenvergoeding per vergadering. De onkostenvergoeding wordt niet in mindering gebracht op de bijstandsuitkering van de gemeente.

Als u meer wil weten kunt u bellen met de voorzitter van de raad: dhr. M. van den Bosch, tel. 024-6772088 of met mw. M. Bakker 024-6780905, de secretaris van de raad. Het emailadres is:
clientenraadwwb@beuningen.nl. Heeft u belangstelling voor de functie stuur dan een brief aan:

Cliëntenraad WWB
t.a.v. Mw. Bakker
Postbus 14
6640 AA Beuningen