Politie Gelderland-Midden

Westervoorter gewond bij ongeval A12

Publicatiedatum: 18-4-2007 10:14:06

DUIVEN - Bij een verkeersongeval op de A12 bij Duiven is dinsdagavond een 53-jarige man uit Westervoort gewond geraakt. De man is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie verdenkt de man ervan onder invloed van medicijnen of drugs te hebben gereden en heeft een bloedproef af laten nemen. Het ongeval gebeurde even voor middernacht toen een 41-jarige man uit Lichtenvoorde achterop de wagen van de Westervoorter botste. Volgens de Lichtenvoorder zou de man uit Westervoort midden op de snelweg stapvoets hebben gereden. Onderzoek van de afdeling verkeersongevallenanalyse bevestigde deze lezing. Bij de Westervoorter was weliswaar geen drankgebruik geconstateerd maar de man wekte wel de indruk onder invloed te zijn van een stof die de rijvaardigheid beïnvloedt. De auto van de Westervoorter was door de aanrijding total-loss geraakt. De Lichtenvoorder kwam bij het ongeval met de schrik vrij.
(07-060546)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na achtervolging

Publicatiedatum: 18-4-2007 10:13:01

ELST/ARNHEM - De Elster politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag na een achtervolging een 33-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden. De man wordt gevaarlijk rijgedrag verweten en enkele forse overschrijdingen van de maximumsnelheid. Ook verdenkt de politie de Arnhemmer ervan onder invloed van alcohol te hebben gereden. De man trok omstreeks kwart voor twee de aandacht van de agenten toen hij met hoge snelheid wegreed bij het politiebureau aan de Eshofsestraat in Elst. Bij de achtervolging werden op de Rijksweg-Noord snelheden bereikt van 120 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Ook reed de man met hoge snelheid door rood. Buiten de bebouwde kom klokten de agenten de Arnhemmer met een snelheid van 160 km/u. In de Arnhemse wijk De Laar West stopte de man waarna hij door de agenten werd aangehouden. Daarbij pleegde de Arnhemmer ook verzet. De man werd na te zijn overmeesterd meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten. De man bleek ook nog voor ruim 500 euro aan verkeersboetes te hebben openstaan. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. (07-060547)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jonge vandalen kiezen eieren voor hun geld

Publicatiedatum: 18-4-2007 10:10:04

DUIVEN - Of de rotzooi opruimen, of een proces-verbaal. Voor die keuze werden twee Duivenaren van dertien en vijftien jaar dinsdagavond gesteld door de Duivense politie. De twee bleken omstreeks kwart over acht op de Droo in hun woonplaats een mobiel toilet omver te hebben getrokken waardoor de straat besmeurd werd. Getuigen maakten bij de politie melding van het feit. Politieagenten troffen even later in de buurt een groepje jongeren aan die erbij zouden zijn geweest. Nadat de knapen erover aan de tand waren gevoeld bekenden de twee jongens de rommel te hebben veroorzaakt. De Duivenaren kozen eieren voor hun geld en togen met emmer en bezem aan de slag onder het toeziend van agenten.
(07-060449)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---