Politie Groningen

Woensdag 18 april 2007

Provincie Groningen, 18-04-2007

Groningen: na ingevorderd rijbewijs toch rijden

Een 36-jarige automobilist uit Groningen is toch gaan rijden, nadat zijn rijbewijs was ingevorderd. De man was op de Weg der Verenigde Naties geklokt met een snelheid van 120 km/uur. Er geldt daar een snelheidsbeperking van 70 km/uur in verband met wegwerkzaamheden. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man sloot zijn auto af en vervolgde te voet zijn weg. Enkele minuten later zagen agenten de man toch weer rijden. In de Helperoostsingel is hij aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanhouding fietsendiefstal

De bikers hebben dinsdagmorgen een 18-jarige Stadjer aangehouden op verdenking van fietsendiefstal of heling. De politie kreeg een melding van stadswachten dat zij een gestolen fiets hadden aangetroffen. Ook hadden zij gezien wie op de fiets aan was komen fietsen. De Stadjer kon in een supermarkt aan de Beren worden aangehouden. De fiets bleek 7 februari aan de Wilhelminakade gestolen te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

In een woning aan de Koninginnelaan in Groningen is dinsdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof 200 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De 23-jarige eigenaar is aangehouden. Uit onderzoek van het energiebedrijf bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 53-jarige fietser uit Groningen is dinsdagochtend op de Peizerweg gewond geraakt. De fietser had op de kruising met de Eemsgolaan geen voorrang gekregen van een 32-jarige automobilist uit Groningen. De fietser is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: rijbewijs alcomobiliste ingevorderd

De politie heeft dinsdagavond op de Middenweg in Groningen het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobiliste uit Groningen. De vrouw bleek bij controle onder invloed van 1,6 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: man aangehouden voor bedreiging

De politie heeft dinsdagmorgen een 20-jarige man uit Farmsum aangehouden, omdat hij in de Jachtlaan in Delfzijl een 22-jarige man uit Woldendorp had bedreigd met een ijzeren voorwerp. De 20-jarige verdachte had ruzie met zijn vriendin en de man uit Woldendorp schoot haar te hulp. De verdachte ging er vervolgens vandoor en kon later die morgen aangehouden worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedum: jongeman vernield politieauto

De politie heeft dinsdagmiddag een 18-jarige inwoner van Bedum aangehouden. De jongeman gooide een steen op het terrein van het politiebureau in Bedum. Daarbij raakte een politieauto beschadigd. De Bedumer gooide de steen omdat hij het oneens was met de aanhouding van een 18-jarige kameraad. Deze plaatsgenoot was eerder die middag bekeurd omdat hij er bij een bromfietscontrole vandoor was gegaan. De politie maakt tegen beiden proces-verbaal op.

Nuis: snorfietser en passagier gewond

Bij een aanrijding op de kruising Fossemalaan-Nieuweweg in Nuis zijn dinsdagmiddag twee 16-jarige jongens uit Marum gewond geraakt. Een 35-jarige automobilist uit Nuis wilde vanuit de Nieuweweg de Fossemalaan in rijden, maar zag daarbij de 16-jarige snorfietser met passagier over het hoofd. Zij kwamen daardoor ten val. Beide jongens zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Kloosterburen: bromfietsster gewond na aanrijding

Een 18-jarige bromfietsster uit Niekerk (gemeente De Marne) is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding in Kloosterburen. De vrouw reed op de kruising Hoofdstraat-Damsterweg en kreeg geen voorrang van een 19-jarige automobilist uit Kloosterburen. Door het ongeval raakte de bromfietsster gewond aan haar voet. Ze moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winsum: automobilist heeft geen goed rijbewijs

Bij een verkeerscontrole op de Garnwerderweg in Winsum is dinsdagmiddag een 37-jarige automobilist uit Damwoude (FR) bekeurd. De man reed in een bedrijfsauto met aanhangwagen, maar was niet in het bezit van het juiste rijbewijs. Ook bleek geen tachograaf aanwezig te zijn, terwijl dit wel is vereist. Bovendien werkte de
richtingaanwijzer van de aanhanger niet. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Winschoten: auto-inbraken

Onbekenden hebben maandagnacht in Winschoten diverse auto-inbraken gepleegd. De buit bestond uit airbags. Ook is er uit een auto aan de Kloostertuin een navigatiesysteem meegenomen. De inbraken vonden plaats in de Ludensweg, de Dassenwissel, de Abdij, de Kloostertuin en de Galerij. De politie heeft van zeven gedupeerden aangifte opgenomen. In totaal zijn zes airbags ontvreemd. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Uithuizen, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 380, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 560, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.