Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man mishandeld en beroofd van fiets

Publicatiedatum: 18-4-2007 10:38:35

ARNHEM - Een 24-jarige man uit Arnhem is dinsdagmiddag mishandeld en daarna bestolen van zijn fiets. Het slachtoffer had daarbij verwondingen opgelopen aan zijn gezicht. Ook zijn bril werd vernield. De man fietste omstreeks half drie over de Sonsbeeksingel en wilde de Apeldoornseweg oversteken. Daarbij passeerde hij een groepje van enkele jongeren waaronder één meisje. Vervolgens zou hij in zijn gezicht zijn geslagen door één van hen waarna hij ten val kwam. Het slachtoffer had op een gegeven moment kans gezien weg te komen. Het groepje jongeren zou hierna zijn vertrokken via de Apeldoornseweg in de richting van het Sonsbeekpark. Nadat de Arnhemmer terug was gekeerd naar de plek waar hij daarvoor werd belaagd, bleken zijn fiets en zijn muts te zijn weggenomen.

Volgens het slachtoffer ging het onder meer om een blanke jongen tussen de achttien en twintig jaar van ongeveer 1.80 meter lang met een gezet postuur. Hij zou kort donker haar hebben en een bril dragen. Verder droeg hij onder meer een trui met horizontale strepen. Een tweede zou volgens het slachtoffer ook blank zijn en was ongeveer even oud als de eerste. Hij heeft kort donker haar dat warrig werd gedragen en was gekleed in een vermoedelijk donkerblauw vest. De fiets van het slachtoffer is een grijze Batavus damesfiets. De fiets had vale bordeauxrode fietstassen aan de achterzijde.

De politie roept getuigen op te reageren. De Arnhemse politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(07-060203)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na vernieling bij ex-vrouw

Publicatiedatum: 18-4-2007 10:36:02

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft dinsdagavond omstreeks half twaalf een 31-jarige man uit Lunteren aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou eerder die avond een ruit hebben ingeslagen bij de woning van zijn 41-jarige ex-vrouw in de Vogelwijk. Nadat de politie was gewaarschuwd was de verdachte inmiddels verdwenen. Aan de hand van het kenteken van de auto van de man heeft de politie zijn adres kunnen achterhalen. De man is even later bij zijn woning in Lunteren aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De Lunteraar zit nog vast voor nader onderzoek. Door de vrouw is aangifte gedaan.
(07-060523)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tientallen bekeuringen bij controles in Velp

Publicatiedatum: 18-4-2007 10:35:30

VELP - Bij verkeerscontroles in Velp heeft de politie dinsdag in totaal 37 bekeuringen uitgedeeld. De controles vonden plaats op de Gasthuislaan, de Beekhuizenseweg en de Rozendaalselaan, tussen drie uur in de middag en negen uur in de avond. De meeste bonnen werden uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, namelijk 28 keer. De overige bekeuringen waren onder andere voor het niet handsfee bellen. Eén bestuurder had teveel gedronken, namelijk 0,94 promille (410 ug/l). Dit is bijna twee maal zoveel als de toegestane hoeveelheid. Deze bestuurder is aangehouden.
(07-060465)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---