Gemeente Heemskerk


donderdag, 19 april 2007

Regels voor caravans en aanhangers op de openbare weg

HEEMSKERK - Voor het parkeren en plaatsen van caravans en aanhangers op de openbare weg geldt een aantal regels. Nu het vakantieseizoen weer aanbreekt brengt de gemeente deze regels nogmaals onder de aandacht. Ook zal de gemeente er op toezien dat de regelgeving wordt nageleefd en handhaven waar nodig.

Caravans en aanhangers mogen niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op of aan de weg mag worden geplaatst of geparkeerd. Het is ook niet toegestaan om deze voertuigen op een plaats te zetten of te hebben waar het naar het oordeel van het college schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Ook is het verboden om aanhangwagens of (landbouw)trekkers langer dan drie achtereenvolgende dagen te parkeren op of aan wegen binnen de bebouwde kom. Dit wil zeggen dat het niet is toegestaan om een aanhanger op een plaats binnen de gemeente te parkeren en na twee dagen te verplaatsen. Deze regelgeving is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (artikel 5.1.5 en artikel 5.1.5.1).

Parkeren op eigen erf
Een caravan, aanhanger of ander recreatievoertuig mag langer dan drie achtereenvolgende dagen op eigen erf staan, mits het voertuig op een afstand staat van tenminste zeven meter van de weg waaraan de woning met de voorzijde is gelegen, tenminste drie meter verder van de weg verwijderd dan de voorgevel van de woning én indien dit (met uitzondering van de voor- of achterzijde van het voertuig) niet zichtbaar is vanaf de weg. Dit is niet van toepassing op het industrieterrein De Houtwegen en op voertuigen die inclusief de lading niet hoger zijn dan één meter.

---