Gemeente Hengelo

Veel belangstelling voor pact MVO Hengelo

Sinds de werkconferentie Samen Zichtbaar Sociaal Ondernemen op 14 maart is de belangstelling voor maatschappelijk verantwoord ondernemen groeiende. Op dit moment hebben zich 27 bedrijven en instellingen gemeld die het PACT Maatschappelijk Verantwoord Ondernemend Hengelo ondertekenen.

In het collegeprogramma is het thema Sociale Economie als één van de speerpunten benoemd. Om sociale economie in praktijk te brengen, is een twee jaar durend project gestart. Het project sociale economie wil het samenwerken stimuleren en verbindingen leggen en mogelijk maken, zodat sociaal maatschappelijk rendement ontstaat.

Ondertekenaars van het Pact MVO Hengelo willen daarmee een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de lokale samenleving en sociaal rendement en duurzaamheid realiseren. Zij zijn bereid om hun ervaringen te delen met andere organisaties en de samenleving.

Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina van Sociale Economie, klik hier om naar de pagina te gaan. Of stuur een e-mail naar sociale-economie@hengelo.nl.