Gemeente Hengelo

Subsidie voor t Geerdink

Stichting 't Geerdink krijgt over de jaren 2008 tot en met 2010 een jaarlijkse subsidie van 40.500 toegekend voor het bieden en begeleiden van gesubsidieerde arbeidstrajecten en sociale activeringstrajecten. Dit hebben burgemeester en wethouders dinsdag 17 april 2007 besloten.

Stichting 't Geerdink heeft de afgelopen jaren voor het uitvoeren van activiteiten op het terrein van sociale activering en het opdoen van werkervaring, jaarlijks een incidentele subsidie ontvangen. Deze subsidie werd voor een belangrijk deel gefinancierd vanuit het werkdeel van de Wet werk en bijstand (WWB). Dit bracht onzekerheid met zich mee, omdat het werkdeel slechts kan worden ingezet voor cliënten die tot de doelgroep van de WWB behoren.

Omdat de stichting eigenlijk inmiddels jaren structurele werk- en sociale activeringsplekken aanbiedt, vindt het college van B en W het goed dat de gemeente een structurele bijdrage levert. De kosten worden gedekt vanuit het budget vernieuwend arbeidsmarktbeleid.

Leefbaarheid Hengelose Es

De activiteiten van t Geerdink hebben als doel het welzijn en de leefbaarheid in de wijk Hengelose Es te vergroten. Voorbeelden van projecten zijn: buurtbeheer, boodschappendienst, zakgeldproject, ponygroepen en werkervaringsprojecten.