Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 18-04-2007

Aanrijding letsel

UTRECHT- Op de kruising van de Carnegiedreef met de Einsteindreef vond dinsdagavond een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond.

Rond 21.10 uur reed een 35-jarige man uit Utrecht op zijn bromfiets over het fietspad van de Carnegiedreef. Ter hoogte van de kruising Carnegiedreef met de Einsteindreef wilde hij het kruispunt oversteken. Op dat moment kwam een

41-jarige man uit Hilversum met zijn auto aanrijden. De man zag geen kans meer de bromfietser te ontwijken, waardoor een aanrijding ontstond. De 35-jarige man moest met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht. De politie onderzoekt nog de oorzaak van de aanrijding.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Bankaplein een gewelddadige beroving plaats waarbij een 81-jarige vrouw slachtoffer werd.

Omstreeks 20.10 uur liep een 81-jarige vrouw uit Utrecht over het Bankaplein. Plotseling werd aan de tas van de vrouw getrokken door een tot nu toe onbekende man. Omdat de vrouw haar tas bleef vasthouden, kwam zij ten val en moest uiteindelijk wel loslaten. De dader rende weg in de richting van de voetbalkooi op het plein en verder in de richting van de Bilitonkade.

De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor het beledigen van agenten.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist met zijn auto over de Bretagne rijden. Navraag bij de meldkamer leerde dat de auto geen APK keuring meer had en het kenteken geschorst was. De 24-jarige bestuurder uit Utrecht zag dat de agenten hem wilden controleren en probeerde weg te rijden. Uiteindelijk troffen de agenten de auto voor de woning van de verdachte op de Hennegouwen aan.

De man was blijkbaar zijn woning binnengegaan. Na enige tijd kwam de man aanlopen met zijn hond en wist van niets. Op het moment dat de agenten aangaven dat zijn auto in beslag genomen zou worden, begon de verdachte de agenten te beledigen en bleef hen uitschelden. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Bij een winkel aan de Plantage werd door personeel gezien dat een man kratten achter uit het magazijn wegnam en deze vervolgens in de winkel weer wilde inleveren voor het statiegeld. De 50-jarige man uit Utrecht werd door het personeel in afwachting van de politie aangehouden. De politie heeft de verdachte voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden die zich aan een controle wilde onttrekken en verzet pleegde tijdens zijn aanhouding.

Een agent wilde omstreeks 15.45 uur tijdens de surveillance een man op een fiets controleren. De man reed tegen het verkeer in over de Amsterdamsestraatweg. Op het moment dat de agent de man wilde aanspreken, reed deze weg. Na een korte achtervolging gaf de 34-jarige man uit Utrecht aan de agent aan dat hij geen identiteitsbewijs op zak had en daarom was weggereden. De agent stelde de man in de gelegenheid zijn ID-bewijs thuis op te halen en te laten zien.

Op weg naar de woning van de man begon hij de agent uit te schelden en zich vervelend te gedragen. Op de Sparstraat reed de man het trottoir op en wilde zo alsnog de agent proberen af te schudden. Hij gooide zijn fiets neer en wilde een woning binnen aan de Sparstraat. De agent kon de verdachte vastpakken en naar de grond werken. Op dat moment kwam een persoon de woning uitlopen en hielp de verdachte door de agent te slaan en hem aan zijn fietshelm te trekken. Hierdoor zag de verdachte kans weg te komen. De 46-jarige man uit Utrecht - die de verdachte hulp bood - kon wel worden aangehouden. Later op de avond meldde de 34-jarige verdachte zich vrijwillig aan het bureau en werd hij aangehouden.